Szerintetek is két Magyarország létezik?
Ahogyan én látom két Magyarország létezik.
Van egy haladó, európai, értelmiségi Magyarország, amelyik értelmiségi, EU párti jellemzően fiatalokból álló Magyarország. Olyanokból áll ez a Magyarország, akik beszélnek nyelveket, akiket felháborít a magas újraelosztás, akik nem akarják, hogy az állam gondoskodjon róluk.
Van egy másik, kispolgári Magyarország, aminek a tagjai szerint nekik minden JÁR, nekik nem kell dolgozni, előre gondolkozni, tenni a saját előrejutásukért. Ennek a Magyarországnak a tagjai szerint a sorsukért nem ők a felelősek, ők mindennek az áldozatai, elszenvedői. Ők az új O.V. és FIDESZ célcsoport. Tipikusan a kispolgárok, tanulatlan rétegek.
Úgy látom, hogy ez a kettősség az oka annak, hogy az ország nem tud fejlődni és egyről a kettőre jutni. Emiatt a kettősség miatt nem tudunk szükségszerűen európaiak lenni.
Szerintem igazad van, kérdező, ezen korábban már én is gondolkodtam. Diplomás, tanult fiatalként igazából -ha lehetne választani,- azt választanám, hogy legyen olyan rendszer, mint Amerikában. Hadd döntsem el én magam, milyen egészségügyi szolgáltatást akarok és hadd tudjam, miért fizetek. Ugyanez a nyugdíjjal. Legjobb lenne, ha mindenki fizetné magának a nyugdíjat valami magán nyugdíjkasszába, annak megfelelően, mennyit bír kifizetni. Döntse el mindenki maga, mennyit tud elkölteni az egészségügyi szolgáltatásokra, valamint a későbbi nyugdíjára. Aki nem elég előrelátó, ne fizessen, de ne is kapjon. Aki meg eleget fizet, az később kapjon is eleget. Felőlem pl lehetne fizetős is az iskola. De akkor abban az iskolában legyen fűtés (nem mint nálunk gimiben régebben, hogy 10 fokban, kabátban ültünk a teremben), legyenek felszerelések, új padok...stb. Akkor a gyerekem minőségi oktatást kapjon, és ne tüdőgyulladást, mint én, hajlandó lennék fizetni. Akinek meg nincs gyereke, nem fizet, ennyi. Elsősorban nem az állam dolga és érdeke, hogy a gyerekből legyen valaki, hanem az enyém, ezért fizetnék érte. Ahogy pl fizetnék többet az amúgy állami támogatásos menzáért is, de akkor adjanak minőségi ételt a gyerekeknek, ne olyan moslékot, mint amit mi kaptunk.
A kérdésed végére pedig még annyit válaszolnék, hogy a mostani fiatalok csak mégjobban szétszakadnak, mint régen, tehát ez a két csoport közötti különbség csak tovább fog növekedni. A fiatalok 99%-a élesen besorolható valamelyik kategóriába, ez a jövőben sem lesz másképp. Ma már minden a szélsőségek irányába terelődik, nem a középvonal felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!