Már rég nincsenek kormányon, és még mindig lopják a pénzemet/pénzeteket. Miért?
Nem fognak semmit sem elvenni, mint itt:
"A hatályos magyar jog szerint sikkasztást az követ el, aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik."
A sikkasztás ez lenne elvileg. Nem tudom, ez ráhúzható-e a csalás fent tárgyalt formájára. De lehetséges, nem vagyok jogász.
Nincs olyan hogy kamura bejelentett lakcím. Az állandó lakvcím után fizetnek nem pedig a tartózkodási hely után. A vidéki parlamenti képviselők 90%-ának Budapesten van a tartózkodási helye még is felveszik a költségtérítést az állandó lakcímük után. Lázár is Orbán is Vona is, mindenki.
# 16:
Akkor értelmezd. Rá van bízva a KÖZpénz, amiből ő jogtalanul eltulajdonít, magyarul jogalap nélkül vesz fel. Nem vagyok jogász, csak olvasott szövegértés...
ma 13:48
Én is a szövegértésre hagyatkozom. Szerintem nem "rábízott" az a pénz, nincsen rábízva, hanem jár neki, azaz az övé, egyfajta juttatás. Viszont csalással sikerül elérnie, hogy hozzájusson. Szerintem lopás illetve csalás az, amit elkövetnek az ilyenek.
"Az állandó lakvcím után fizetnek nem pedig a tartózkodási hely után. "
Frászt. Még vizsgálják is, hogy valóban bejár-e, valóban ott lakik-e, stb. Ez bizony törvénysértés. Jogosulatlanul élni egy költségtérítéssel mindenképp törvénysértés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!