Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen Magyarországon a...

Kiss Nikoletta kérdése:

Milyen Magyarországon a helyzet jelenleg?

Figyelt kérdés

A párommal külföldön élünk, nagyon fiatalon jöttünk ki. Természetesen a szívünk haza húz, hiszen ott nőttünk fel, egy városból származunk, így az emlékek is közösek.

Teljesen más ez a világ, mint az otthoni.

Szerintetek javult, vagy romlott az elmúlt évek során otthon a helyzet?

Láttok-e fejlődést, érdemes-e az embernek hazaköltöznie?

És ha lenne egy kis tőkétek, mibe fektetnétek bele otthon?

2014. aug. 8. 18:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
94%
Addig lesz honvágyatok, míg vissza nem mentek. Nekem is volt időszakom mikor kívánkoztam Magyarországra, de ekkor elég volt csak egy híradót megnézni, és valós embereket megkérdezni hogy mi is folyik otthon. Panaszkodós nép a magyar, az egyszer biztos, de ami otthon van, az nem nevezhető életnek.
2014. aug. 8. 21:16
 12/16 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!!

Remélem valaki még elolvassa a soraim, nem is bánnám, ha ehhez még írnátok valamit.

Tudjátok, nekem fáj, ami a hazánkkal lett. Huszonévesen arra kell rádöbbennem, hogy az álmaim és a terveim elillannak.

Én vidéken nőttem fel.

Őszintén? Szerettem volna ha a gyerekem lemegy a rétre a kiskutyájával ahogyan én tettem. Szerettem volna, ha be kell magolnia Petőfi verseit a suliban, és lebringázik a nagyihoz velem. Szerettem volna, ha tudja mi az, hogy karácsonykor megyünk a rokonokhoz, és a nagyszülők leviszik a Hortobágyra nyáron.

Szerettem volna, ha.........

Ha megélheti azt, amiket én átéltem.

De szavakba talán nem is lehet önteni amit érez az ember. Elkeseredik...és szorítja a torkát, mert menne, de hová?

Ez az ország, amit leírtam már nem létezik... vagyis úgy, gondtalanul már nem.

A szüleimnek még nem kellett hitel, hogy építkezzenek, és nem kellett mindenről számlát nyomni a másik kezébe.

Most már kamu lagzit csinál a hatóság, hogy megbüntethesse a vendéglátóst, a vőfélyt és a cukrászt amiért nem ad számlát. Régen tudtak haladni az emberek. Ha megházasodtak, jöhetett a gyerek, mert volt miből eltartani.

Vagy tévedek?

Szebb jövőt mindenkinek, mert én már lassan otthon ebben tényleg nem hiszek.

2014. aug. 8. 23:51
 13/16 anonim ***** válasza:
95%

A másik kérdésedre már válaszoltam, ami ugyan ez volt.

Most látom csak, hogy tartósan beteg a párod. Sajnálattal hallom. De azt hiszem nektek is jól jönne egy állampolgárság abban az országban ahol épp vagytok.

Magyarországon nincs normális egészségügy. Épp pár napja, egy elmebeteg berúgott egy idős nénit a villamos alá. Mert nem kapott gyógyszeres ellátást. Megszűntek a pszichiátriák, a beteg emberek az utcákon lófrálnak, senki se veszi meg, és adja be nekik a gyógyszerüket. Egyszerűen csak akármikor, akárhol bekattanhatnak.

Magyarországon legmagasabb a rákos megbetegedések száma (európai viszonylatban) Miközben elvileg a magyar orvosok feltalálták a rák ellenszerét, csak senki se vásárolja fel a nagy titkot.

A kórházak koszosak, omladoznak, az orvosok hanyagul végzik el a munkájukat. Vagy épp nincs hozzá műszerük amivel elvégezhetnék. Egyre több egészségügyi központot zárnak be. Mert nincs pénz a fent tartására, miközben csak egyre több beteg van.

Gyerekként kijelentettem, hogy Magyarország a hazám, szeretett hazám, soha el nem megyek. Mámorban úsztam annyira szerettem mindent ami hazai.

Mára: Gyűlölöm ezt az államot, minden nap azon gondolok, hogyan menekülhetnék el innen. De közben visszatart édesanyám, mi lesz velem nélküle és fordítva. Mi van ha valaki meghal. Visszatart az, hogy nem beszélek egy nyelven se, miközben az iskolában stabilan jól teljesítettem. Visszatart az, hogy Budapest mellett élek, de már 3 hete nem voltam sehol az utcánkon kívül, mert még bérletre sincsen pénzünk.

Illetve a fiatalok szórakozási lehetősége (legalábbis az én környezetemnek) abban merül ki, hogy megvesszük a legolcsóbb üveges bort, és kiülünk a fűbe beszélgetni.

Kocsmába se éri meg bemenni, hát az is drága. Szórakozóhelyekről ne is beszéljünk.

2014. aug. 9. 13:57
 14/16 anonim ***** válasza:
13%

"Őszintén?"

Miért, egyébként hazudozni szoktál?

2014. aug. 9. 14:00
 15/16 anonim válasza:
65%

Kedves Nikoletta!

Szomorú olvasni a soraid, nagyrészt tényleg ez a helyzet. Itthon valóban kevés a munka, több az adó, nehéz a vállalkozásoknak, stb. De valamivel mégsem értek egyet, s talán egyedül leszek a véleményemmel. Igen, a körülmények jobbak odakinn, de nem osztom azt a véleményt, hogy itthon egy teljesen élhetetlen világ lenne. Igen, sok minden megváltozott, a régi viszonyok eltűntek, de legalább annyit számít az is, hogy az ember felkészült-e ezekre a változásokra, s hajlandó-e változni, vagy csak sajnálkozik, s azt mondja, nem tehet semmit. Ha azt mondjuk, a körülmények határoznak meg mindent, akkor nincs mit tenni. De ez nem igaz. Szembe kell néznünk a változásokkal, s egyáltalán nem biztos, hogy el kell felejtenünk az álmainkat. Az igazi probléma nem az, hogy a dolgok megváltoztak, hanem az, hogy ezek hirtelen mentek végbe, s nem készített fel senki bennünket, hogy ez mivel jár - régi módon akarunk boldogulni az új viszonyok között. A gyerekeinket meg kellene tanítanunk az új játékszabályokra, de ha mi sem ismerjük ezeket, csak a sirámainkat tudjuk átadni nekik. A saját kétségbeesésünk és kényelmünk is probléma, nem csak a politikai korrupció.

Én hiszek abban, hogy a nehézségek elismerése nem jelent egyet a cselekvésről és a jövőről való lemondással, ma Magyarországon sem. Ha fontosak azok az értékek, amiket az előbb megfogalmaztál, ami a hazádhoz fűz, akkor meg tudod találni a módját, hogy részese lehess újra. Magam is ezt az utat járom, s talán tudok is egy lehetőséget mutatni a helyzetetekben a befektetésre/vállalkozásra, de ezt inkább privátban.

2014. aug. 9. 14:12
 16/16 anonim ***** válasza:
67%

Ismerősöm 6. éve van Londonban, még mindig nem talál szakmában munkát. Lassan egykori szaktársai annyi pénz visznek haza itthon, mint ő külföldön.

Ez persze lényegesen jobb életminőséget is jelent.

Nem minden a pénz persze ... Lehet boldogabbá teszed a családodat azzal, ha nem kell hétvégén is munkába járni vagy csak 8 órát kell kényelmesen dolgozni.

2014. aug. 9. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!