A magyar cégeknél miért megy ez? Egy külföldivel szemben csak mindig keresi mi lehetne olcsóbb, miből lehetne még alkudni és hol lehetne a kiskapukat megtalálni.
Egy kommemntett idézve:
elenleg egy magyar kisebb cégnél vagyok, vannak külföldi és magyar ügyfeleink is. Az itthoni megbízónak FELE ÁRON dolgozunk, fele annyi az órabér, mint mondjuk egy Svájci megbízónak, de még így is folyamatosan meg az alkudozás persze.
A magyar ügyfelek folyamatosan keresik a kiskapukat, hogy hogyan lehetne lejjebb tolni, az amúgy is piaci szinten alacsony árat, illetve még hogyan tudnak plusz munkát végeztetni, persze ingyen. Na és itt nem "szegény" vállalkozásokról van szó, akik próbálnak olcsón kijönni, hanem több milliós bevételű cégekről.
Ezt még én írtam.
Próbáltam rájönni a logikára itthon, hogy miért is van így, de nehéz. Talán egy ok lehet az, hogy az emberekbe itthon már teljesen berögzült, hogy a boldoguláshoz minden lehetőséget és kiskaput ki kell használni.
Innentől kezdve pedig, mivel ez ösztönös, teljesen mindegy, hogy van-e pénz vagy nincs, a viselkedésen nem változtat.
A legszebb az volt, amikor adtunk konkrét árajánlatot, pontosan lebontva, hogy mi, mennyibe kerül és miért, indoklással.
Az első mondat az volt, hogy oké, de nem lehetne ezt valahogy 30%-al olcsóbban?
Még egy kis adalék, ami szintén a magyar megbízókra jellemző, hogy bármikor amikor kedvük támad kérdeznek/írnak és azonnal várják a választ.
Nem gáz, hogy hajnali 2 van, vagy esetleg szombat vagy vasárnap. Ha nem válaszol az ember nekik pár órán belül, akkor jön a leszólás.
Ha meg persze tőlük kérdez az ember valami fontosat, akkor 2-3 nap "átfutási idő" biztosan van. Még akkor is ez van, ha emiatt áll a munka, de persze ez a 2-3 napot ők ledolgozottnak tekintik.
Plusz előszeretettel szólnak az üzemeltetéssel kapcsolatos dologért is, amit mi nem vállaltunk, de ez nekik evidens, hogy az is a mi dolgunk.
Jaj hagyjuk már ezt a kajlit:D
Annyira látszik, h neked is önálló véleményed nincs, nem véletlen másolod be másét.
Egyébként én meg pont az, h nagyon nem látok különbséget.
Másrészt, ha támadva van a külföldi multi akkor azzal jöttök, h mert első a profit.
Hát tessék, ezek szerint náluk is első a profit.
Csak nem visszanyalt a fagyi?
Az első válaszolónak meg szintén csak a szokásosat tudom mondani:
Ha nem tetszik nem kell csinálni, mindenkivel annyit lehet, amennyit hagy;)
Mert talán jól végezzük a munkánkat.
Tudod, van ahol az is számít.
Nem. Van sok cég, ahol rosszul végzik a munkát, igen, de vannak ahol jól.
Mi jól végezzük, ezért is van elég sok ügyfelünk.
ma 13:30
Dehogy nincs saját véleményem. Csak ez a válasz vetette fel benne a kérdést. Pl az alkalmazottakkal is cigányabbul bánnak.
Én régebben dolgoztam még után nyáron mezőgazdasági munkában. ugyanazon a nyáron dolgoztam magyar és egy amerikai cégnél ugyanott. Ég és föld volt a különbség.
Mind a két munka kukoricásban történt, persze a feladat más volt, más kellet velük csinálni, de a munkakörnyezet ugyanaz.
A magyar: Mivel törvény kötelezi melegben biztosítania kell vizet. Na ezt ők meg is tették. Egy öreg lajtos kocsi, amiben ihatatlan víz volt. Konkrétan zöld volt a színe. Na ők ezt letudták, van víz, az hogy nem iszol belőle mert nem akarsz megbetegedni már a te bajod. Az órabér természetesen a minimális volt. Itt a munkavégzésben semmi szervezés nem volt. Volt egy öreg faszi és ő mondta ki hol kezdjen dolgozni, de úgy hogy ajj ne keljen neki sétálnia meg kellet várni a csapatoknak egymást ás így volt, hogy negyed óra semmittevés volt a napon.
Az amerikai cég aminek itt volt területe:
Kezdjük a vízzel. NAp elején akinél nem volt palack adtak neki egy ásványvizet bontatlanul. Majd ha kifogy mehetett utánatölteni a jó minőségű nem undorító vízzel. HA kellet szünetben berakhattad a fagyasztóládába lehűteni. A táskákat enm magunkkal kellet hordani hanem erre volt egy külön tároló minden csapatnak. A szünet se úgy volt min t a magyarnál, hogy most megállunk és ki a napra leülni a földre azt egyél. Hanem visszamentünk a központi sátorhoz ott sörpadok, stb. Biztonsági kiírások. A védő felszerelés használata kötelező volt. (a magyarnál el se várták hogy akár magaddal hozz) Ők adták a sapkát ami a napsütés ellen volt kitalálva, úgy volt kialakítva, ők adták a védő szemüveget, mely a nap ellen is véd. Adnak rovarriasztót, naptejet. És fokozottan elmondták, hogy használni kell. Az emberek akik voltak sokkal kedvesebbek voltak. Ezen felül a melegebb napokon adtak izotóniás italokat.
Már ezek miatt is megéri ezt választani, persze akkor egy diáknak az is jó volt, hogy 20%-al magasabb volt a bérezés mint máshol.
A szervezés emg kidolgozott volt. Nem együtt haladtak csapatok, hanem (mivel egy jól kialakított terület volt, területekre szépen szétbontva) megadva hogy kinek melyik területet kell végigvinnie. Szünetekben pedig ellenőrizték, hogy mi az ami kész van a többieknél, ha a végére valaki rosszul állt azoknak besegítettek és nem várták hogy végezzenek.
Azért vannak ám különbségek.
ma 13:55
Van egyes cégeknek hírneve. Pl ismerősöm ahol dolgozik, magyar! cég, mint fejlesztő haza megrendelésük nincs is. Mert azok nem is akarnak fizetni. Külföldön meg milliárdos projekteket futtatnak. Pl amit most aktiválnak az a világon a legnagyobb olyan rendszer. Persze nem csak itthon van irodájuk.
De az emberekre is igaz, nem csak a cégekre. Ha a magyart és a külföldit nézed, a magyar mindenből alkudni próbál, a külföldi nem. A magyar a kiskaput keresi, a külföldi enm. persze lehetne leleményességnek is hívni, de nem az. itthon az ilyenre azt mondjuk, hogy cigánykodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!