Ha ekkora tiltakozást váltott ki akkor nem kellet volna átgondolni a szobor ötletét? Vagy ez már az volt, hogy minden áron, ha kell a katonaságot is kivezénylik de akkor is fel lesz építve?
mondjuk én sem mentem oda tüntetni, de ettől még nekem nem tetszik az emlékmű, meg ahogy odarakták sem
és igen, ott van a szovjet is, de ahogy arról nem kérdezték meg az embereket most erről sem, pedig most nem diktatúra van elvileg
Fene tudja, hogy kellett volna-e jobban meggondolni, továbbá azt sem tudjuk, hogy mennyire gondolták meg, mennyit egyeztettek, stb. Nehéz ebben igazságot tenni. A szobor sztem. nem ronda, de nem is szép. Tehetséges sírkőfaragó színvonal. Jobb lett volna valami nonfiguratív.
Mert azzal egyetértek, hogy kellett valamilyen emlékmű a megszállás 70. évfordulójára. De hát ez, ami lett tényleg szinvonaltalan. Még szerencse, tehát, hogy nincs disszonancia a tartalom és a formai megvalósítás között. Mert bizony a mondanivalójával én sem értek egyet. Magyarország megszállása nem feltétlenül a magyar nép akarata ellenére történt. Az akkori sajtóbeli megfogalmazásban a "német-magyar fegyverbarátság" jegyében. Edmund Wesenmeyerrel kb. 200 gestapo-s jött, nem ők hajtották végre a zsidók deportálását, hanem mi magyarok. Ma, a holokauszt után sokkal csúnyább dolog antiszemitának lenni mint akkoriban, amikor ez általános gondolkodásmód volt. A többség leginkább közömbös volt, sokan kárörvendtek, kevesen sajnálták őket. Persze még kevesebben tudták, hogy a halálba viszik zsidó honfitársainkat, ez ad némi felmentést, de nem annyit, amennyit ez a tahó szobor sugall.
De hát a "zembereknek" ez kell, meg akik kiszolgálják önámító ösztöneiket, az ilyen karakán faszagyerekek, mint Orbán Viktor.
Tele van a tököm honfitársaimmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!