Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha ekkora tiltakozást váltott...

Ha ekkora tiltakozást váltott ki akkor nem kellet volna átgondolni a szobor ötletét? Vagy ez már az volt, hogy minden áron, ha kell a katonaságot is kivezénylik de akkor is fel lesz építve?

Figyelt kérdés
[link]
2014. júl. 20. 12:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
52%
Nem védjük, csak nem értjük, hogy miért olyan jó odamenni ilyen hülyeségért fröcsögő szájjal tombolni :D Nem értem, szimplán ennyi. Mit zavarja az embereket egy szobor (ez a személyes kérdésem), kit érdekel kinek/minek állít emléket, nem lesz olcsóbb a kenyér ha őrjöngtök, csak idegeskedtek. A szovjet megszállási emlékmű is itt van a téren, minden nap mellette megyek el, de nem kezdek el üvöltözni mellette, meg leköpdösni. Pedig az is egy sötét kornak állít emléket. "Felszabadító szovjet hősök"-nek titulálja a nőket megerőszakoló kommunista csőcseléket. Mégsem rinyál senki miatta.
2014. júl. 20. 14:17
 12/14 anonim ***** válasza:

mondjuk én sem mentem oda tüntetni, de ettől még nekem nem tetszik az emlékmű, meg ahogy odarakták sem

és igen, ott van a szovjet is, de ahogy arról nem kérdezték meg az embereket most erről sem, pedig most nem diktatúra van elvileg

2014. júl. 20. 14:28
 13/14 anonim ***** válasza:
Az emlékmű jó helyen van. Emlékezzünk együtt az áldozatokra, fröcsögés helyett.
2014. júl. 20. 16:54
 14/14 anonim ***** válasza:

Fene tudja, hogy kellett volna-e jobban meggondolni, továbbá azt sem tudjuk, hogy mennyire gondolták meg, mennyit egyeztettek, stb. Nehéz ebben igazságot tenni. A szobor sztem. nem ronda, de nem is szép. Tehetséges sírkőfaragó színvonal. Jobb lett volna valami nonfiguratív.

Mert azzal egyetértek, hogy kellett valamilyen emlékmű a megszállás 70. évfordulójára. De hát ez, ami lett tényleg szinvonaltalan. Még szerencse, tehát, hogy nincs disszonancia a tartalom és a formai megvalósítás között. Mert bizony a mondanivalójával én sem értek egyet. Magyarország megszállása nem feltétlenül a magyar nép akarata ellenére történt. Az akkori sajtóbeli megfogalmazásban a "német-magyar fegyverbarátság" jegyében. Edmund Wesenmeyerrel kb. 200 gestapo-s jött, nem ők hajtották végre a zsidók deportálását, hanem mi magyarok. Ma, a holokauszt után sokkal csúnyább dolog antiszemitának lenni mint akkoriban, amikor ez általános gondolkodásmód volt. A többség leginkább közömbös volt, sokan kárörvendtek, kevesen sajnálták őket. Persze még kevesebben tudták, hogy a halálba viszik zsidó honfitársainkat, ez ad némi felmentést, de nem annyit, amennyit ez a tahó szobor sugall.

De hát a "zembereknek" ez kell, meg akik kiszolgálják önámító ösztöneiket, az ilyen karakán faszagyerekek, mint Orbán Viktor.

Tele van a tököm honfitársaimmal.

2014. júl. 21. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!