A Jobbik tudna ilyen falvakat csinálni?
Pár éve hallottam erről a faluról, azóta volt szerencsém meglátogatni.
Szerintem lenyűgöző.
Az öngondoskodásra, önellátásra törekednek és nagymértékben támogatják a hazai kultúrát, programokkal, rendezvényekkel, még rovásírásos táblák, illetve Turul szobor is van.
A közbiztonság kiváló,az ingatlanárak is magasak, ami azt jelenti, hogy jó környék.
Mindig is városi voltam, de ilyen településen szívesen laknék, nagyon idilli.
Olyan, mint egy modern osztrák falu.
Pár kép:
Minden magyar falunak ilyesminek kellene lennie.
És milyen gazdasági előny lenne ebből?
Meg nem mindenki támogatja ezt a szélsőjobbos kultúrát hogy Turul-szobrot és rovásírást mindenhova. Jobb dolgokra is el lehet költeni a pénzt.
És hiába törekednek az önellátásra ha nem tudják megvalósítani. És az nem önellátás hogy a kenyeret maguknak sütik.
Amikor a jobbikot isteníted, egy avitt 19. századi ideológiát emelsz a saját kis parnasszusodra.
Miközben eltelt legalább 15 év. Kialakult rengeteg alternatív elgondolás arról, hogyan élhetnének az emberek tisztességben és bőségben.
Az biztos, nem úgy, ahogyan a jobberek megálmodták.
Ilyen falvakat bármelyik párt tudna csinálni, ha akarna. A költségvetésből bőven telne rá, csak nem ezt tartják jelenleg fontosnak. Sőt, még állami segítség nélkül is lehet, lásd Krisna-völgy Somogyvámos mellett.
Az önellátó életmódra egyébként én is nyitott lennék, csak Turulszobor, rovásírás, nemzeti giccs meg mindenféle spirituális és vallásos őrület nélkül.
"Az önkormányzat költségvetéséből mintegy ötvenmillió forint az állami normatíva, ehhez jönnek a falu saját bevételei, valamint a pályázati pénzek. Utóbbiaknak köszönhetően idén akár 180 millió forintos büdzséje is lehet a falunak."
Az nem derül ki mennyi a falu saját bevétele, de ha kb annyi mint az állami, akkor a költségvetés fele pályázatból van, vagyis egyáltalán nem önellátó csak ügyesen ír pályázatot.
Valóban idilli, de a falunak van két nagy előnye:
- a településen nincsenek cigányok
- közel, 8 km-re van egy nagyváros, Zalaegerszeg, ahol viszonylag jók a munkalehetőségek
Ez nem minden falunak adatik meg.
"még rovásírásos táblák, illetve Turul szobor is van."
Persze, ilyet a Jobbik rengeteget tudna csinálni!
Az öngondoskodást és az önellátást pedig Naagypáliban sem a Jobbik csinálta, hanem a falu lakói - akik között szerintem ott sincs több Jobbikos, mint máshol.
"- a településen nincsenek cigányok
- közel, 8 km-re van egy nagyváros, Zalaegerszeg, ahol viszonylag jók a munkalehetőségek "
-Az előbbi probléma könnyen orvosolható,Miskolcon is megcsinálják.Olyan településekre kell rakni telepíteni, amik már teljesen el vannak cigányosodva, 100 százalékban cigányok lakják.Azoknak a településeknek már úgyis mindegy.
-A másik problémát pedig megfelelő tömegközlekedéssel és annak jó szervezésével lehetne orvosolni.Magyarországnak van az egyik legsűrűbb vasúthálózata Európában, csak fejleszteni kellene.
"még rovásírásos táblák, illetve Turul szobor is van. "
Aztamindenségit, holnap költözök, mindig is olyan falura vágytam, ahol ez a két létfontosságú dolog megadatik.
Egyébként ez nagyon jó dolog, de sajnos az egész országban, mind a párezer faluval megcsinálni nem olyan egyszerű a dolog, hogy jön a Jobbik és csettint egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!