Nektek is tetszik ez a rekonstruált műemlék?
link: [link]
Nekem nagyon tetszik a rekonstruált Tisza István emlékmű, szerintem Budapest egyik legszebb szobra!
Szerintem ez az emlékmű az ország egyik legszebb szobra, elképesztően szép. Végre egy nem modernista szobor! Szépségben talán csak a Millenniumi emlékmű előzi meg! Teljesen magával ragad a monumentalitása, és a gyönyörű kidolgozottsága. Fővárosunk éke!
Amúgy egyedül a mártír Tisza István ellenezte a háborút!
Ugye kérdező csak trollkodsz, te is tudod pontosan hogy ha egy vendégségben úgy szólalsz meg, ugye neked is tetszik... akkor elég gyorsan az utcán találod magad.
Egyébként konkrét kérdésedre válaszolván vagyunk elég sokan, akiknek nem tetszik. És épp azért nem, mert emberileg nem tartozott tisza ahhoz a körhöz, amely fölvállalható lenne.
Hozzáteszem, szerintem Károlyi ls Teleki Pál volt az a két politikus a századelőn, akik szobrot érdemelnének, miközben a jelenlegi hataklom épp őket távolította el.
És hogy hozzátegyem, Károlyi szobra még művészi is volt.
Azért a Millenniumi emlékmű még mindig a legjobb szobor csoport szerintem! de már én is várom Andrássy szobrát!
Tisza Istvánról azóta olvasok, mióta elkezdték a rekonstrukciót. Sokan félre vannak tájékoztatva ebben a témában az biztos. Rengeteg párhuzamot lehet felfedezni a kor politikájában a maival.
Más:
Volt egy rendszer, ami az emléket is megpróbálta kitörölni a nemzedékekből. A hozzászólók nagy része ezért beszél indulatból, mert tényeket nem ismeri. Nem ismerik, nem tudják, sosem tanulták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!