Mit szólnátok egy nemek és foglalkozások szerinti felosztású parlamenthez?
Fele férfi fele nő. A foglalkozási szférákat annyi % képviselné ahány %-a a magyar társadalomnak. Pl egészségügy, oktatás, ipar, mezőgazd, média.........
A közügyekben mindegyik csoportból lenne képviselő.
Sőt még korosztályok szerint is összeválogatnám: 18-30 éves, 30-40 éves... Aztán családi állapot szerint: családos egyedül élő, gyerekes, gyereket egyedül nevelő, elvált, élettársi kapcsban élő.
Vagy mentalitás szerint is pl csillagjegy szerint.
Nem akkor lenne a Parlament tükörképe a magyar társadalomnak. Mindenki érdekei képviselve lennének!
Nyugalom a költségvetést a közgazdasági szakértők készítenék a társadalmi csoportok irányelvei alapján.
Ez úgy ahogy van kivitelezhetetlen. Gondolkodni is kéne mielőtt kérdéseket teszünk fel, na nem mintha zavarna :)
Egyébként ha azt hiszed, hogy így tényleg mindenki érdekei képviselve lennének akkor nagyon naiv lehetsz :D
Igen és lennének a tömeggyilkosok, pedofilok stb.
Csillagjegy szerint, LOOOOOOOOOOL.
Ember, gondolkodj egy kicsit.
Álljunk már meg egy szóra!
miért nem lehetne kivitelezhető? ez hülyeség!
Szerintem a nők is tudnának dönteni dolgokban!
És egy szóval se mondtam h fogyatékosok meg buta emberek írányítsák az orszzágot!
Sőt írtam is h a költségvettészt közgaszdászok!
De pl egy buta cigányasszonyt képviselhetne egy értelmiségi roma! egy vogyatékost meg az orvosok!
Mindent meg lehet oldani, csak hozzáállás kérdése!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!