2002-2004 körül, közvetlenül az EU csatlakozásunk előtt, jobb volt az életszínvonal, mint most?
Az életszínvonal olyan volt, mint most, de talán az emberek bizakodóbbak voltak, mivel gyorsabban fejlődött a gazdaság (évente 4%), közelgett az EU belépés és az emberek elhitték, hogy ez még sokáig kitart és szépen lassan felzárkózunk a nyugathoz.
Ennek a pozitív hangulatnak is szerepe volt abban, hogy az emberek (és még az állam is) túl bátran vettek fel hiteleket.
Ahogy nőtt a munkanélküliség, úgy romlott az életszínvonal.
Az EU csatlakozás miatt sok gyárat be kellett zárni.
Mert inkább felvásárlók lettünk, mint termelők.
Sokkal jobb volt akkor.Mellesleg kicsivel később 2008 körül jött egy világválság is.Kíváncsi lettem volna,ha éppen a fidesz van akkor kormányon,ők hogy kezelték volna az akkori helyzetet?Valószínűleg ők is buktak volna...
Az ország tönkre tétele az legfőképpen 2010 után kezdődött meg pl azért is,mert jelenlegi csapat oda is bepofátlankodik,ahol semmi keresni valójuk nincsen.Oktatás,egészségügy...mondjuk ehhez képest az is romokban van.
Mellesleg eltelt 4 év.Lett több munkahely?Mert én nem úgy látom pestiként.Nincs fejlődés itt sem.
Igen persze hogy jobb volt! Már 2001 óta meg van a 91-es Honda Civicem és akkor rengeteget vezettem! 220ft körül volt a benzin ár. Akkor kerestem olyan 100-at. De sokk dologra fútota. Na már most nincs munkahely közmunkán dolgozom havi 50E forintért és hozzáteszem 420ft a benzin. heti 1000ft-ot kocsikázok! Már ha csak ezt nézzük már azt mondhatom minden sokkal szarabb lett. 10 évvel ezelőtt mindig legalább félig volt a tank. Most meg azt számit cseszett jónak ha negyedig van, ne azt mondja már hogy nem volt jobb 12 ével ezelött aki nem abban a korszakban nőtt fel, élt vásárolt stb. Én tudom milyen árak voltak. 2000 elején egy Lays chips ami 90 grammos volt 130-140ft volt!
A jellenlegi chipsek 77 grammosak lays márkában és most közel 300ft-os ára van! Szóval hogy változott-e valami, igen sokkal kevesebb a pénz az árak mégis sokkal magasabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!