Támad az RTL Klub? Vége a Fidesznek?
Talán , át kéne értékelnie a vezetésnek jó dolog-e belekötni Európa legnagyobb média cégébe.
Azért ne legyünk már ennyire buták!
Az RTL Klubnak az elmúlt évben 26 milliárdos bevétele volt. Ennek 3/4-ét a reklámokból befolyt összeg tette ki.
Tudod, ki fizetik meg ezt a pénzt? Te, én meg a többi vásárló. Ugyanis azt az összeget, amit a gyártók reklámokra költenek, a termékek árára fogják ráverni, amit végső soron a vásárló fog megfizetni.
(Arról már nem is beszélve, hogy ezek általában hatalmas hazugságokkal vannak tele, amelyekkel átverik a vevőket. Magyarul külön fizetsz azért, hogy átverjenek.)
Ezek után nehogy már sajnáljam szegény a szegény rötölö klubot, hogy 26 milliárd helyett mondjuk csak 22 milliárd bevétele lesz! Az más tészta, hogy ezeknek a profitorientált, kapitalista szemeteknek már ez is felér három foghúzással.
Ja, hogy úgy írták meg a törvényt, hogy a (kormánybarát) TV2 a lehető legjobban jöjjön ki az egészből? Hát igen, ez tényleg undorító, és nekem sem tetszik. Hogy meglepődtem-e? Egyáltalán nem. Amióta az eszemet tudom, a politikát és a gazdaságot mindig fenékig átjárta a korrupció. Ez van. Ilyen a politika.
21/L
Majd meglátjuk, kinek van igaza, de véleményem szerint a diktatúra nem itt kezdődik.
Ha olyan törvényt hoztak volna, amellyel ellehetetlenítik a működésüket (és biztos megtehetnék), akkor azt mondanám, van igazság abban, amit mondasz. De ez ettől nagyon messze van. Lehet, hogy egy fricska az RTL-nek a kormány részéről (sőt, biztos), de ettől függetlenül minden megy tovább, max. pár milliárddal kevesebb bevétele lesz a csatornának. De még így is elég szép haszonnal fognak működni.
Az RTL Klub fog tönkremenni, 40%-os bevételekre, tehát nem nyereségre kivetett adóval nyilván nem lehet talpon maradni. Az elmúlt 4 évben depolitizáltak voltak, a Híradó pedig bulvárműsorrá sűlyedt, mert így kerülhették el, hogy a médiatörvény alapján büntessék őket. Mostantól viszont teljesen mindegy nekik, 1 éven belül csőd, és az anyavállalat nem fogja megmenteni, addig legalább a prolihoz is eljutnak a narancskommunista kormány botrányai, mert ahhoz, hogy ezt a maffiát újraválasszák, az kellett, hogy 4 évig semmiről se halljon, aki még a 21. században is TV-ből tájékozódik.
A történet amúgy nem arról szól, hogy a kormány a szennyműsorok miatt büntetné a médiát, azok ezután is lesznek, csak kormány talpnyaló csatornákon.
16:
A bevétel, nyereség és haszon szavakat keresd már ki.
Nincs szabad média! hiszen most is arról szól a vita, kinek mennyi pénz is jár.
Itt is csak as pénzről szól a vita, az egyik szeretné, ha nem 2 nagy csatorna uralná a magyar emberek gondolkodását! Bár tudom sokaknak ez jelenti a szabadságot, hogy akinek több pénze van az dominál.
A másik szeretné fenntartani a többmilliós néző táborát és reklám költségeken nem emelve fenntartani a nagy sikerű butító műsorokat, amikkel további marketingeseket lehet meggyőzni, hogy igen barátok közt után el lehet adni a koszos szappant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!