Mit gondoltok, ez az ország milyen szinten van Pest (és esetleg Győr) nélkül?
Szőrnyű azt nézni, hogy a városaink úgy néznek ki mint egy nagy falu, csak van bennük panel.
Eredeti kérdés: http://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__magyarorszag__5757734-..
Egyetértek vele.
Szerintem is lehetne bennük több minden.
Ausztriában a falvak is elég fejlettek, némelyikben egy nagy bevásárlóközpont is van.
Ez városrendezési hiba. A centralizáció a diktatúra alapja. Mindent egy helyre bezsúfolnak hogy átláthatóbb legyen. Viszont ezáltal mindenki egy helyre szorul és nincs megosztva kényelmesen. Amúgy új épületeket felhúzni ilyen gazdasági helyzetben nagyon merész. Ezt csak akkor lehetne orvosolni ha magán vállalatok vidéken pl. Győrben nyitnak gyárat. Vagy hasonló üzemeket ahol sok ember dolgozhat pl Audi.
Viszont nincs pénz városrendezésre a mostanihoz se nagyon van. Illetve lenne de kell fizetni a földesurakat meg nemeseket. (alias külföldi bankárok, politikusok és maffiózók) Milliárdokat pazarolnak persze hogy nincs fejlesztés mert megy az osztrák számlára.
Hát olyan eléggé Moldova szinten.
De amúgy ezt írják is a linkelt kérdésben.
Ha a magyar városokat falukhoz hasonlítod, akkor szerintem Győr és Pest is egy nagy falu, csak van bennük panel.
Nem igazán értem a kérdést. Mitől néznek ki a nagyvárosaink úgy, mint egy falu? Milyennek kellene lennie egy városnak? Kérdező, elhagytad valaha Budapest határát?
Ökörségnek tartom mindkét kérdésedet.
Azt meg még inkább, hogy "moldova" szintjén lennénk, nem tudom az ilyen honnét álmodik ekkorát, bár a fővárosi vízfej tényleg eléggé hatalmas.
Meg azt nem értem milyennek kellene lennie egy városnak, ami nem olyan mint egy "nagy falu"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!