Magyarország az ilyen hülyeségben is jobban teljesít? A világon sehol sincsenek a minisztériumok szétszórva. Mind egy központban van.
Ez azért baromság, mert Budapest gyakorlatilag egy külön ország... Magyarország diplomásainak 80%-a itt, vagy az agglomerációban lakik, a Budapesti GDP duplája az országosnak, stb.
Az, hogy kiteszik ezeket vidékre, azokon a városokon nem fog segíteni, mivel gazdasági szempontból nem javít semmit, és számottevően több diplomás nem is fog odaköltözni, stb. Ez csak arra jó, hogy azok a kormányhű emberek, akik ezekben a városokban laknak, most már nagyon el lesznek ájulva, és biztos, hogy életük végéig tudják majd, kire kell szavazni.
A vidék és Budapest különbségét nem ez fogja megszüntetni. De egyáltalán meg lehet szüntetni? A világ szinte összes országa így működik. Szinte mindenhol van 1 központi város, ami messze elhúz a többi mellett. Ha Budapest vízfejű, akkor London mi?
A világon nem tudsz mutatni még egy olyan országot, ahol minden a fővárosban lenne.
Ahol a vidék egy nulla, ahonnan az éártelmiség csak elvándorolhat.
Nincs még egy olyan ország állítom, ahol lényegében egyetlen repülőtér van, és ahol az egyetlen vidéki látnivaló a gulya meg a puszta lenne.
T. kérdező, gondold át légyszi mi a bajdo...
"Azért él ott a diplomások 80%-a, mert máshol nem kap munkát!!! És ez probléma!"
Miért, és mi oldaná meg ezt a problémát? Én szeretek Budapesten lakni, sokoldalú, és remek város. Lehet, hogy át lehetne költöztetni mondjuk Miskolcra vagy Debrecenbe az informatikai cégeket, de ez kinek lenne jó? Azzal én semmit nem nyernék, ezeket a városok nem jobbak semmivel, mint Budapest. Az meg nyilván irreális, hogy ilyen cégeket mondjuk még kisebb városokba költöztessenek.
Kedves utolsó!
Az, hogy Te nem látsz tovább Budapestnél az egy dolog. Illetve annak, hogy Te szeretsz ott lakni, annak én örülök, de ezzel nincs így mindenki, nem mindenkinek jön be az ilyen jellegű nagyvárosi élet.
Pont beletrafáltál a szögbe, mert én informatikus vagyok, aki vidéki megyeszékhelyről származik és Budapesten kényszerül élni, mert máshol nem kap igényeinek megfelelő munkát.
Két dolog: egyik, hogy az, hogy Miskolcnál kisebb városba informatikai céget telepítsenek, az miért lenne nonszensz? Épp a kialakult helyzet miatt többször gondolkodtam már külföldre költözésen: Németországban számos szoftverfejlesztői ajánlatot találtam már 30-40 ezres kisvárosokban is. Nyilván nem a több száz főt foglalkoztató multik kellenek oda, ha kisebb cégeket lehet minden további nélkül.
Az pedig, ha Miskolcra, Debrecenbe, Szegedre, Pécs stb. odaköltöztetnének egy informatikai céget (vagy akármilyen másikat) az nyilván neked, aki BP-n lakik és jól érzi magát ott sokat, nem dobna az életedet, de rengeteg másik emberen rengeteget, de tényleg rengeteget segítene. Javaslom, hogy kiránduljál kicsit az ország területén. Az ország Budapesttől távolabb eső részeiben hatalmas a szegénység, mert egyszerűen nincs munka, és nem csak a kis falvakban, például Pécsen is hatalmas a munkanélküliség, pedig nem egy kis város és hatalmas vonzáskörzete van. Nem azt mondom, hogy mindent vidékre kéne költöztetni, szimplán a vidéki városokba is kellenének gyárak, üzemek, cégek, hogy aki nem szeretne Budapesten élni, az találjon magának munkát az ország többi részén és élhessen boldogan...
Sokaknak tudom, hogy érthetetlen ez a probléma, de másoknak nagyon fontos lenne a megoldása. Az első körbe tartozik kb. 2-3 millió ember, a másodikba 7-8...
Azért informatikus állásokat pár megyeszékhylen is lehet találni... Szeged, Debrecen. Azért ne akarjuk, hogy mindenhol az legyen. Én is a szakmában vagyok.
De attól, hogy elköltöznek a minisztériumok még enm javul a helyzet.
Az informatikus szakma csak személyes példa volt, nyilván átírható tetszőleges szakmára :)
és az minisztériumok szerintem sem oldanák meg a problémát...
"hülyeségben"
Már miért lenne hülyeség? Hogyha egy-egy minisztérium lesz Szegeden, Debrecenben, stb. akkor nem csak a drága Budapest kedves, jószívű, szerető, gondoskodó (remélem értitek az iróniát) lakosainak lesz munkája, hanem a másik városokban élőknek is. A fővárosiak nem tudják, mi az hogy fél órát várni a vonatra, mert ott 2 percenként vagy mikor megy a metró. A fővárosiak nem tudják, mi az hogy órákat kell utazni hogy egy nagyobb áruházat találjak, mert ott van a legtöbb bevásárló központ. A fővárosiak nem tudják, mi az hogy hajnali 5-kor felkelni, mert órákat kell utazni hogy el tudjak menni dolgozni, mert ott karnyújtásnyira van minden munkahely. A fővárosiak nem tudják, mi az hogy el kell költöznöm a szülővárosomból, hátrahagyva a szüleimet és minden mást, mert tanulni/dolgozni szeretnék egy nagyvárosban. És még te mondod ezt hülyeségnek? Az Európai Unió intézményei sincsenek egy városban. Az emberjogi bíróság Strasbourgban, az Európai Központi Bank Frankfurtban, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!