Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit csináljak, ha?

Mit csináljak, ha?

Figyelt kérdés

..úgy érzem, hogy Magyarország nem az az ország amiben élni szeretnék?

19 éves fiú vagyok és egyre jobban elkeserít amiket látok, persze minden országban vannak problémák és tudom, hogy ezeket a problémákat a népnek (nekem is) kéne megoldania, de nem igazán látom itt a jövőm.

Idén érettségizek, jelentkeztem felsőoktatásba is, de nem tudom, hogy mi legyen, bizonytalan vagyok. Ha elmennék külföldre felsőfokú végzettség nélkül, akkor úgy se tudnék jó színvonalon élni, nem lenne értelme.

Vázoljátok a ti véleményeteket! Főleg az idősebb korosztályra vagyok kiváncsi, mert ők tapasztaltabbak (30-40).

Mit csináltatok volna ifjú korotokban? Mit csinálnátok most, ha fiatalok lennétek?

Tanácsokat kérnék.

Előre is köszönöm a hasznos, átgondolt válaszokat!

2014. jún. 6. 20:08
 1/8 anonim ***** válasza:
58%
Most még nem éri meg elmenned. Végezz el egy egyetemet/főiskolát és tanulj meg 1-2 nyelven beszélni és utána ha úgy érzed h még mindig nem érzed jól magad itt akkor nincs értelme itt élned. Olyan helyre menj ahol szívesen élnél. Én is hasonlóan érzek mint te és még én is a tanulás fázisba vagyok.
2014. jún. 6. 20:12
 2/8 anonim ***** válasza:
67%
Menjél.
2014. jún. 6. 20:59
 3/8 anonim ***** válasza:
84%
Ha nem érzed jól magad, akkor nem éri meg maradnod. Csak még rosszabb lenne neked, mindenképp külföldet ajánlom. Bármennyire is mondják, hogy külföldön nem szeretik a magyarokat (ami nem igaz), de mégis jobban megbecsülnek mint itt. Ha meg esetleg honvágyad lenne, még visszajöhetnél ha már jobb lesz a helyzet.
2014. jún. 6. 21:21
 4/8 anonim ***** válasza:
50%
Menj, viszlát!
2014. jún. 6. 21:26
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha államilag támogatotton végzel, számíts rá, hogy számon fogják kérni rajtad a képzés költségét, ha elmész. Szerintem mindenképp érdemes elvégezni, közben, ha nem beszélsz jól legalább egy idegennyelvet, tanuld meg rendesen. Ha beszélsz, tanulj meg még egyet. Emellett pedig használj ki minden adódó lehetőséget. Kedvezményes vagy ingyenes képzéseket, amiket meghirdetnek, ösztöndíjakat, célozd be az Erasmus programot. Sokat segíthet a későbbi külföldi elhelyezkedésben. A gyakorlatokat ne vedd félvállról, amint tudsz, jelentkezz gyakornoki programokba.
2014. jún. 6. 21:51
 6/8 anonim ***** válasza:
69%
Mindenképpen megcsinálnék egy diplomát itthon a helyedben, angol felsőfokon megtanulnám, és el is kezdenék dolgozni. Aztán ha ugyanígy látod, akkor gyerünk (a romlott, és erkölcstelen) Nyugat-Európa. Az esélyeid nem kicsit nőnek meg így. Amúgy se a tejfölösszájú 20 éveseknek áll a világ kint. Érteni is kell valamihez. És egy valamit ne feledj: ha itthon nem tudsz érvényesülni, kint se fog menni. Akkor benned van a hiba.
2014. jún. 6. 22:26
 7/8 anonim ***** válasza:
8%
Itt élnek halnod kell fiu
2014. jún. 7. 00:57
 8/8 anonim ***** válasza:
Akkor menj másik országba.Nem túl bonyolult a tennivalód.
2014. jún. 7. 13:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!