Melyik part a legkedvezobb a kisvallalkozoknak?
Nincs ilyen. Sem "legkedvezőbb", sem más. Mégpedig azért, mert a Fidesz olyan helyzetet teremtett, amelyben minden párt össze erejét a hatalom valamely morzsájának megszerzése köti le, nincs ideje, energiája kisvállalkozással foglalkozni. Szóban teszi, mert az is a hatalomszerzés technikájához tartozik. Ha nem ezt tenné, perceken belül megszűnne.
Ma mindössze az lehet a reális rövidtávú cél, hogy egy párt - hatalomra kerülése esetén - ezt az állapotot megszünteti, és utána vállalkozásra alkalmas légkört teremt. Fordítva már nem megy.
A kisvállalkozókkal a Jobbik meg az LMP foglalkozik igazán a programjában is, de a kettő közül szerintem az LMP-nek nagyobb esélye van kormányra kerülni, mert a Jobbikot a szélsőségessége miatt senki sem merné bevállalni.
Az LMP elképzeléseiről mostanában SRB szokott beszélni, a blogposztjában pedig elég jól leírja, mi a baj ma
"Fél nyolckor még a kocsiban a miniszterelnök urat hallgattam a Kossuth Rádióban. Szerintem jó riport volt, semmiféle obersovszkys beütést nem éreztem benne. Sok-sok dolog között a kis- és középvállalkozások támogatásáról is beszélt, hogy milyen fontosak a gazdaságnak.
Érdekes volt hallgatni nekem, aki asszem maximálisan beletartozok ebbe a szektorba, már amikor épp nem vagyok kezdő politikus...
Mondja, hogy mennyire támogatja a kormány a szektort. A fenébe, lehet, hogy kár volt visszalépni az LMP-be, mégiscsak a Fidesznél kellett volna szerencsét próbálni, és már lenne pár trafikom? Habár a kereskedéshez nem értek, de talán eredményesebb lettem volna a földpályázatokon. Az mindenesetre tény, hogy vállalkozóként én nem vettem észre, hogy nagyon támogatják a szektort. Gondolom a győri Audi gyár, meg az ilyenek nem tartoznak ide, akiket meg ismerek a kis boltjukkal, pékségükkel, kis üzemükkel – egyik sem számolt be pozitív fejleményekről. Bezzeg a NAV-ról van véleménye mindenkinek. Közel állok hozzá, hogy megalakítsak egy APEH és NAV Károsultak Egyesületét, mert amíg eme nagybecsű intézmények a nagy adózóknak ( [link] nem akarnak adóbeszedéssel kellemetlenséget okozni, addig a kis- és középvállalkozói szektort igyekeznek igencsak sanyargatni. Van itt helyben egy ismerősöm, egy pékség tulajdonosa például (helyieknek: nem Tamás, hanem Lajos), akinek jogerős bírósági döntései vannak arról, hogy az APEH (ill. NAV) jogszerűtlenül nem fizeti számukra a visszajáró adót, de kenheti a hajára a jogerős végzését, a NAV nem fizet. Csak beszed. Már akitől!
De legtöbb ismerősöm beszámol hasonlókról, hogy amikor valakinél észreveszi a NAV, hogy van valami kis fizetési hajlandóság egy apró bírságra, akkor újból és újból bírságol, míg el nem lehetetleníti a gazdálkodást. "
Jobbik, LMP.
A két párt között nincs olyan nagy különbség.
Antiglobalizmus, Eu kritikusság, kis és középvállalkozások támogatása...stb
Sokban hasonlítanak.
Tévedsz #5-ös válaszoló, ők is csak beszélnek róla. Olyan nincs, hogy egy párt a kisvállalkozóknak kedvező. Csak olyan van, hogy egy párt a gazdaságot normálisan működteti, ezért az értelmes kisvállalkozók ott megtalálják a számításaikat, a jobbak még nagyvállalkozókká is válhatnak.
Nem lehet ugyanis kisvállalkozóknak jó helyzetet teremteni pocsék gazdasági vezetéssel. Az említett pártoknak semmiféle eszközük nincs a jó működtetéshez (akkor se lenne, ha ők lennének kormányon - és ennek sok oka van, rajtuk kívülálló is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!