Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Meghalnál a hazáért?

Meghalnál a hazáért?

Figyelt kérdés
pl háborúba
2014. máj. 23. 15:35
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
40%
Ha majd megérdemli most nem
2014. máj. 23. 16:17
 12/31 anonim ***** válasza:
12%
Nem! A haza az fiktív fogalom amiben az a sok koszos idióta is beletartozik akikkel egy levegőt se akarnék szívni nemhogy meghalni értük.
2014. máj. 23. 16:30
 13/31 EagleHUN ***** válasza:
60%

Ha idegen hatalom támadna minket és a családom biztonsága is ezen múlna, hogy önvédelmet tanúsítunk-e és kellő erővel akkor igen. (Hogy ne erőszakolják végig az összes nőt, ne fosszanak ki minket (még jobban)...

Ez már csak azért is logikus mert sokan "hadseregbe" összeállva jobb esélyekkel védekezhetek, mint egy egy ember a saját otthonában...

Önként jelentkeznék katonának.

Illetve ha valami JOGOS népi fölháborodás miatt forradalom lenne, aktívan részt vennék benne igen.

És ha meghalok hát meghalok közben, istenem, de nem azért megyek oda hogy meghaljak!

Ha viszont birkának néznek és támadó erőként kényszersorozás után akarnának a biztos vágóhídra hajtani, akkor tuti megszöknék, elbújnék, még a fegyverem is az üldöző "honfitársaim" ellen fordítanám simán.

Ebből is látszik hogy a világ nem olyan egyszerű és így az ilyen kérdésekre adott válasz sem lehet egyértelmű és egyszerű, ezt ne is várd el, kedves kérdező. Akik mégis egyszerű választ próbálnak erre adni azok túlságosan "egyszerű" világszemléletű emberek.

A szabad akarat, a logika, a történelmi helyzet ...stb sok mindenbe beleszólhat, még olyasmit is bevállalhatnak emberek ami békeidőben fölfoghatatlan mások számára.

2014. máj. 23. 16:35
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Sokan nagyon tájékozatlanok, és összekeverik a hazát, a pártokkal, a vezetőkkel, a politikával!

Ha Petőfiék is úgy gondolkodtak volna, ahogyan itt egyesek, akkor ma valószínűleg, ebben a formában, nem lenne Magyarország!

Akik életüket áldozták a hazájukért, nekik köszönhetjük, hogy most itt vagyunk!

Ha rajtam múlna az országom sorsa, és a 10 millió magyar élete, akkor valószínűleg feláldoznám az életem, (nem eskü, de valószínűleg) de ha nem ilyen dologról lenne szó, akkor nem!

Nehéz kérdés.

2014. máj. 23. 16:40
 15/31 anonim ***** válasza:
40%
Háát, nemis tudom... de inkább nem.
2014. máj. 23. 17:07
 16/31 anonim ***** válasza:
56%
Persze, de csak akkor, ha az ország vezetői (akik nyilvánvalóan ebbe a helyzetbe vezették a hazát), az első sorban harcolnak, mint a középkori királyok, mint pl. Szent László, vagy II. Lajos. Golyófogónak a frontvonalba nem mennék, akkor inkább diszidálnék, és elhagynám a süllyedő hajót amíg lehet.
2014. máj. 23. 17:12
 17/31 anonim ***** válasza:
70%
Természetesen, mint minden magyar ember én is meghalnék a hazámért, a szabadságért. De a vezérnek elöl kell mennie.
2014. máj. 23. 17:30
 18/31 anonim ***** válasza:
9%

NEM!

Volt egy időszak, amikor a jobb oldalhoz kötődtem, de abból már kinőttem szerencsére. Vannak emberek, akikért kockáztatnám az életem, de ezért az országért, amivé Magyarország silányult, ezért nem. Ha az emberek elgondolkodnának, és változtatnának a hozzáállásukon, és érdemes lenne értük áldozni, akkor elgondolkodnék rajta, de a jelenlegi magyar társadalomért NEM!

2014. máj. 23. 17:40
 19/31 rémuralom ***** válasza:
30%
Ha a haza alatt az országot, végső soron pedig az államot értjük, akkor nem. Ha mégis, azt nem valamiféle magasztos nacionalista hősködésből tenném, hanem kizárólag azért, mert átgondolva a helyzetet úgy találom, hogy jó eséllyel akkor is megölnének, ha nem küzdenék. (Pl. ha a harc egy elmegyógyintézet elszabadult népe ellen folyna, akik puccsot hajtanak végre és célul tűzik ki, hogy kiirtanak minden barna hajút az országban, akkor sanszos, hogy inkább kockáztatnék, minthogy megvárjam, hogy megtaláljanak és falhoz állítsanak, mert barna a hajam.)
2014. máj. 23. 17:43
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Hülye a kérdés. Senki nem akar direkt meghalni. A kérdés inkább úgy nyerne értelmet, ha azt kérdeznéd, hogy adott helyzetben vállalna-e valaki olyan feladatot az országért/honfitársaiért, amely kapcsán akár életét is vesztheti? A katonák sem azért mennek a háborúba, hogy meghaljanak, hanem harcolni. Ugyanakkor tudják, hogy ez a halálukkal is járhat. A katonaorvos sem meghalni megy a frontra, hanem életeket menteni, persze vállalja a kockázatot, hogy ebbe bele is halhat.

Orvosira járok, a te kérdésedre egyértelmű nemmel válaszolnék, utóbbi eshetőség (katonaorvoslás veszélyes övezetben) mindig is érdekelt, erre már nem biztos, hogy nemet mondanék.

21/L

2014. máj. 23. 18:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!