Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarság megérdemli egyálta...

A magyarság megérdemli egyáltalán a jólétet?

Figyelt kérdés

Nekem úgy tűnik, hogy a másik emberrel való kötekedés és kicseszés nálunk fontosabb, mint az, hogy jóléti állam legyünk.

Ilyen emberek hogy akarnak rendes országot?

2014. máj. 22. 07:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"A magyarság megérdemli egyáltalán a jólétet?"

Magyar vagy igaz? És a fent említett embereknél jobbnak tartod magad igaz? (Ha nem így lenne nem panaszkodnál róluk) Hülyeség lenne ezek után azt mondani hogy egy egész nép nem érdemel jólétet. Nincsenek illúzióim, tudom hogy a legtöbb ember tapló paraszt, de ha te kivétel vagy akkor nehogy már pont te írd le az egész népet.

És hidd el: a taplóság se kizárólag magyar sajátosság. Sok külföldi ismerősöm van, tudom miről beszélek, Magyarországon kívül is farkastörvények vannak, (de a fizetés jobb, bár nem akarok offolni).

2014. máj. 22. 08:41
 12/21 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok: amúgy igen, a magyarság megérdemelné a jólétet, csak változtatnia kellene sürgősen a mentalitásán, és a vezetőségnek sem kellene ilyen vízfejűnek lennie, mert ennek nagyon rossza kicsengése nemcsak Európa, de az egész felé.

Én tartom a kapcsolatot külföldiekkel, és bátran állíthatom, hogy nem okosabba, ügyesebbek, tehetségesebbek nálunk, de valahogy nem olyan kritikusak. azt hiszem tényleg ez a megfelelő szó, mert mi, magyarok NAGYON(!) kritikusak vagyunk, és ez több rétegre is igaz, nemcsak a legszegényebb vagy leggazdagabb rétegre.

Mindenféleképpen barátságosabbnak és nyitottabbnak(!) kellene lennünk, mert ezekben óriási hiányosságaink vannak.

2014. máj. 22. 08:42
 13/21 anonim ***** válasza:

"A magyarság megérdemli egyáltalán a jólétet?"

Én biztosan, mert értelmiségiként, jó helyen, teljes erőbedobással, GDP-termelő cégnél dolgozom. Zusammen a magyarok nem feltétlenül. Van lumpen magyar, még több a lumpen cigány (akik szintén magyarok, állampolgársági státuszukat tekintve), aztán vannak más, haszontalan munkát végző emberek, akik "nem érdemlik meg a jólétet", azaz érdemtelenül sokat kapnak kézhez.

2014. máj. 22. 08:47
 14/21 A kérdező kommentje:

11-es, én nem tartom magam magyarnak.

Nem szoktam kötekedni másokkal, tehát magyar sem lehetek.

2014. máj. 22. 09:00
 15/21 Lumpenproletár ***** válasza:

"Ez nem az egész magyarságnak a tulajdonsága, hanem a milliárdos (korrupt)/mélyszegény proletár rétegé."

A proletárok nem lehetnek milliárdosok...-ha milliárdosok akkor már nem proletárok.

2014. máj. 22. 09:20
 16/21 anonim ***** válasza:
35%

"11-es, én nem tartom magam magyarnak.

Nem szoktam kötekedni másokkal, tehát magyar sem lehetek."

Ez alapján magyar valaki? Hogy kötekedik-e másokkal? Ne haragudj, de ezzel a mondatoddal eléggé aláásod a "liberális eszmék önhitt védelmezője" címet, amit úgy egyébként láthatóan ki akarsz vívni magadnak ezzel a kérdéssel.

2014. máj. 22. 09:31
 17/21 A kérdező kommentje:
Nem vagyok liberális.
2014. máj. 22. 09:33
 18/21 anonim ***** válasza:

"A proletárok nem lehetnek milliárdosok...-ha milliárdosok akkor már nem proletárok."

Mentálisan igenis lehetnek...

2014. máj. 22. 10:30
 19/21 Lumpenproletár ***** válasza:

"Mentálisan igenis lehetnek..."

Ez olyan válasz mint a"nesze semmi fogd meg jól".

2014. máj. 22. 10:48
 20/21 anonim ***** válasza:
Itt valami fatális félreértés van a dolgok menetét illetően. A jólétet senki nem érdemli meg. A megérdemlés azt jelenti, hogy "valaki" "elismeri" a ténykedést, és "jóléttel" jutalmaz. Egy fenét. Jóléte annak van, aki megteremti magának. No persze a megteremtésnek vannak kritériumai, ahogy mondjuk egy házépítésnek is. Hozzá nemértés esetén nem lesz se ház, se jólét. Széthúzás setén se. Nálunk azért nincs jólét, mert nem teszünk érte semmit (már amit kell).
2014. máj. 22. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!