Hogy mi a baj Trianonnal, és miért nincs senkinek egy szikra önbecsülése aki csak úgy belenyugszik?
Nem a területek visszaszerzéséről kell beszélni, ez egyértelmű. De az hogy a mostani EU úgy tesz mintha mosná a kezeit az erős és túlzás. Számító, üzleti és politikai érdekek mentén hozták az ítéleteket, ez nem is kérdés.
Annyira igazságtalan ítélet született, amit nem lehet annyiban hagyni.
A minimum lenne az Eutól, hogy a határon túli magyarokat mindenben támogassák. És mondjuk végre ki, hogy EURÓPA TARTOZIK A MAGYAROKNAK. Semmi többet nem kellene követelnünk, csak azt amivel jobban büntettek minket mint másokat. Ezt ki lehet számolni, és ezt követelnünk kell.
Ez kb 100 000 000 000 000 ft amit lassan ideje lenne követelnünk, ahogy a határon túli magyarok rehabilitálását is!
A veszteséglista nevetséges arányai!
Magyarország
Románia megkapta Erdélyt, a Tiszántúl keleti szegélyét és a Bánság keleti felét.Az új délszláv állam Horvátországon és Szlavónián kívül megkapta a Bánság nyugati felét, Bácska nagy részét és a Muravidéket. Csehszlovákia megkapta Kárpátalját és a Felvidéket.
Németország Elzász-Lotaringia Franciaországhoz csatolása. Saar-vidéket 15 évre nemzetközi felügyelet alá helyezik, de a bányák Franciaországnak termelnek. Rajna jobb és bal partján egy 50-50 km-es sávban demilitarizált övezetet hoznak létre és nemzetközi felügyelet alá helyezik (15 év). Lengyelország létrehozása Németország keleti határán, amely megkapja Nyugat-Pomerániát és Poznan vidékét, Danzig (Gdansk) önálló városállam lesz, Hadsereg létszámát 100 000 főben maximálják. Nagyösszegű jóvátétel fizetése.
Felső- Szilézia hovatartozásáról népszavazás dönt.(nemmel szavaztak)
Oroszország elleni intervenció
Törökország
Anglia Mosul környékét kapja (kőolaj).Szmirna Görögországhoz csatolása. Tengerszorosok nemzetközi ellenőrzése (elakad a tárgyalás).
Az egész egy nevetséges színjáték volt!
"Több, mint 1 millió magyar zsidó hallt meg azokban az időkben, szóval én ezt nem kezelném semlegesnek a magyarokra nézve"
Tényleg? És az nem számít hogy több millió magyar rekedt kint a határon túl ? Persze ha ezt zsidókkal csinálták volna akkor egyből ott óbégatna az összes nemzetközi szervezet ...
Hát igen, köszi a lepontozást,(nemhiába állok 90 százalékon) mást nem is vártam volna tőletek.Igaz hogy én igyekeztem egyedül normálisan válaszolni a kérdésre, ,még ellenérveket sem kaptam, de ezt már megszoktam.Úgy látom senki nem olvasta el:
És hogy miért kéne felülbírálni (vagy legalább megpróbálni) Trianont?
1.A nemzet önbizalmának nagyon jót tenne.
2.Látná Európa hogy nem lehet velünk mindent megcsinálni.
Hát igen, köszi a lepontozást,(nemhiába állok 90 százalékon) mást nem is vártam volna
Látod, pontosan erről beszélek, írok én is. De mintha egy része a magyaroknak teljesen ellne menne annak ami hasznos lehetne a számunkra! Hogy lehet nemzetet építeni, nemzeti döntéseket hozni, a társadalmat mindenek elé helyezni, úgy hogy ha egy nyugati rászól egy magyar politikusra egyből ott a kondex csík a gatyán, vagy a nullák pörögnek a szeme előtt?
Hogy lehet egy társadalomba, megerősíteni a tudatot, ha még arra is képtelenek az emberek hogy a nemzetet érintő balsorsokat lefikázzák, és nem merik ki mondani és képviselni hogy ha valami igazságtalan. Hogy lesz abból valaha is érdekvédelem, ha ne szólj szám nem fáj fejem! Ezt használják ki már 20 éve, hogy a magyart könnyű a magyarral összeuszítani, hogy nem egységesen képviselik az érdekeiket!
Akkor odamegyünk, mondjuk : vizsgáljátok felül! és akkor mi van? mit kapnánk?
Ez nem így működik” tanuljunk a zsidóktól”!
Előbb mindenütt elő kell adni magunkat, és amikor kezdenek foglalkozni a témával és sokan megismerték, akkor kell kérni!
És mi lehet a hasznunk?
Ha csak annyi hogy nem sütöttük le a fejünk és egységesen a nemzet megmozdult az ügyben, már többet mint remélhetnénk!
Mit várunk az emberektől, mikor a történelemkönyvekben azt írják így lettünk nemzetállam és csak kevés magyar rekedt külföldön, annak is nagy része hazaköltözött?
Pedig egy röpke 5 millióan vannak.
00:42!
Mutass nekem egy szem történelemkönyvet, amelyik azt írja, hogy "csak kevés magyar rekedt külföldön, annak is nagy része hazaköltözött"! Elég a cím is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!