Szerintetek mi lenne a legjobb neve annak a pártnak amelyik mindenféle számotokra fontos szempont szerint a legideálisabb lenne?
Kommunizmus másképp
Tehát olyan kommunizmus ami nem katonai diktatúra, nem korlátozza a magántulajdont, nincs benne megszabva hogy hány házad autód stb. lehet, nincs megszabva hogy hova mehetsz, nincs megszabva milyen vallásod lehet, CSAK nem engedné senkinek hogy a másikon élősködjön, például mint a politikus, vagy a bankár. Ha orvos akkor nettó egymillió havonta (orvos alatt természetesen sebészre gondolok nem kontárokra pl. pszichológus stb.) szóval akkor keressen többet nincs megtiltva viszont a munkás is keressen nettó 300 at. és akkor szerintem mindenkinek király lenne. Ha nem dolgozik akkor nincs pénze viszont ha igen akkor meg tud venni bármit csak többet kell neki dolgozni mint egy orvosnak. Szerintem ez jó párt lenne.
Jah és lehetne még az is a neve volt is egy ilyen párt hogy küzdelem a társadalmi igazságosságért mozgalom.
13-as: elábrándoztam... inkább Hawaii Párt lenne jó rá (megjegyzem, a pszichológus NEM orvos)
14-es. Az nem jó, az emberek legnácibbozni, legfasisztábbozni kezdenédek
#13. Első lépés a fogalmak tisztázása. Amit felvázolsz, az létezik, kapitalizmusnak hívják. A kommunizmus lényege a közösségi tulajdon, ha ezt elveszed, akkor az nem kommunizmus.
De a te modelled ugyanolyan működésképtelen. Minden "MAJD ÉN MEGMONDOM A TUTIT" és tiltáson alapuló módszertan a diktatúra valamelyik válfaja. A gazdaság és társadalom kicsit bonyolultabban és árnyaltabban működik. Ezért sokkal nehezebb jól csinálni. Ráadásul csak elhivatottak számára (mármint az irányítókra gondolok), mindenki más számára káros. Az elhivatottak ugyanis azért csinálják, mert ettől érzik magukat jól, a többi meg pénzért - de nem ez a legnagyobb üzlet, viszont elégé macerás.
"Az emberek 90%-a a kommunista szó hallatán inkább dob egy tarajos gőtét, minthogy bármi pozitív gondolata legyen, pláne szavazzon."
Én ezen a 90%-on elgondolkoznék hogy nem-e sok...
Egyébként aki-idézem:"a kommunista szó hallatán inkább dob egy tarajos gőtét"az észrevehetné már hogy EMIATT A HOZZÁLLÁS miatt toporog az ország 89-től egy helyben.
Ja hogy vannak akik jól kerestek a rendszerváltáson...?
Na igen.
A kapitalizmus az egy olyan hogy...NEM MINDENKINEK JÓ.
De ez jó...?
Kommunizmus kéne de jól!
Nem gondolkoztak rosszul Marxék...Leninék(az borzalmasan rossz álláspont hogy élből már a név hallatán hátat fordítunk!)ugyanis ha elvonatkoztatunk"egy-két dologról"akkor az ALAPELGONDOLÁS a lehető legjobb.
De ezt bővebben nem fejtem ki mert semmi értelme...
A lényeg hogy ha a párt nem az elnyomók érdekeit hanem az elnyomottak(a dolgozók!)érdekeit nézi az szerintem nem lehet olyan rossz...
És ha a munkád által megtudsz élni.
És van közbiztonság.
Stb...stb...
Az a baj hogy egyesek nem a dolgozók szemén át nézik a dolgokat-és ezért"köpnek"a kommunizmusra hanem az elnyomók szemén át.
Jah...hogy ők elnyomók?
Na igen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!