Orbán kormány 2. 0 ugyanazon miniszterekkel, ez nem vicc?
Csak annyit az Orbán kormány gazdaságélénkítéséről hogy 4,9%.os GDP növekedéssel vették át az országot 98-ban,2002-ben meg már 3%-ot se érte el amikor megbuktak.A Bokros csomag nyújtotta gazdaságnövekedést felélték a fideszesek,közben elvettek a nyugdíjasoktól 8%nyugdíjemelést,2000-ig meg a bérek se növekedtek az infláció felett,családi pótlékot egyáltalán nem emeltek,viszont a haverok zsebeit tömték rendesen.Lop! Stop!
Te nem egy közgazdász vagy, azt látom! „ nem rossz értelemben”
Bokros az 1 Ft gazdaságélénkítést nem csinált! Csak fiskális kiigazítást.
Csinált csúszó leértékelést, vámpótlékot, 28% os inflációt.
Mondj már csak egy példát a Bokrosféle gazdaságélénkítésre! Egyszerűen nincs!
A GDP növekedés pedig nem egyenlő a gazdaság növekedésével, mert a Horn kormány idején a privatizáció sokat odarakott és az üres pohár elvén sok külföldi hozta ide a tőkéjét ami mind kihatással volt a GDPre. Viszont ennek nem volt élénkítő hatása, csak sruktúra váltás, hiszen a megszorítások következtében több munkahely szűnt meg.
Itt egy táblázat aminek a segítségével sokat megérthetsz, ajánlom figyelmedbe a 2000 év
GDP növekedés %-ban (éves átlag) , Ipari termelés növekedése (%) , Munkanélküliségi ráta (%) (KSH, 3 hónapos átlagok), Fogyasztói árindex %-ban (éves változás, A háztartások nettó finanszírozási képessége (Md Ft) , Az ország nettó külföldi adóssága (M EUR) , össze függéseit, amiből jól látszanak a reális adatok összecsengései!
A nyugdíjemelés!
Ezt már annyiszor hallottam és mindig mosolygom, hisz általában a kis nyugdíjasok eszik ezt a pukkanós fánkot. Kompenzációs nyugdíj emelés, az az nem egyformán emelkedett mindenkinek. Akiknek kevesebb a nyugdíja az sokat kapott akinek meg magas volt az lehet hogy semmi. Most is ezt kell tenni, hiszen ne várjuk már el hogy akinek 80 e a nyugdíja az u8gyan úgy vegye ki a részér a gazdasági nehézségeinkből, mint akinek 150e vagy 250e!
A mai korrupcióval egy eddigi kormány tevékenységét nem lehet egy napon említeni, pártállástól függetlenül. De mint már említettem Jobbikos vagyok és nem vagyok érintett a dologban, az az pártatlan vagyok. Viszont a számokkal óvatosan bánj mert ellenőrizhetőek!
A választók nem táblázatokból tájékozódnak ám!,abból egyébként is mindenki azt olvas ki ami neki kedvező. Az emberek nem voltak megelégedve az
Veled nincs értelme beszélni, mert csak egyet hajtasz mint a pereces!
Gyurcsány osztogatott és az milyen jó volt!
Azt meg nem érted meg hogy ennek az ára a 10 000 milliárdos plusz eladósodottságunk!
Ha meg valaki nem képes a táblázatokból tájékozódni, az lehetőleg ne akarjon közgazdasági vitákba bele bonyolódni, mert csak abból él amit hall, az pedig nagyon kevés és nem szubjektív!
Jahh ! És most az MSZP vel meg vannak elégedve?
Azt is meg kéne említeni,hogy a gyurcsány éra teljesen felszámolja a középosztályt nme beszélve arról,hogy az ország színvonala ugyanott van mint 2002-ben.
Van kb 2-3 millio ember aki ebben az országban nagyon jól él,de a többi 7 millio napról napra . Gyereket sem mernek már vállalni. Ennyit az mszp ére érdemeiről,baszott jól megcsinálták,ennél már minden csak jobb lehet.
tegnapelőtt 09:04
Veled marhára egyetértek, pedig gőzöm sincs a politikáról csak azt látom hogy az utóbbi fél évben hány magyar vállalkozó szárt be vagy ment tönkre a gombamódra nyíló és erőszakosan terjeszkedő tesco expresszek miatt...
Úgy érzem marha nehéz lesz lerázni ezt a külföldi uralmat a mérhetetlen korrupció miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!