Támogatnátok ilyen élelmiszer-intézkedéseket?
-Élelmiszerek ÁFÁ-ja 10% legyen
-Hazai élelmiszerek ÁFA-mentesek legyenek
-Állami élelmiszerbolt-hálózat létrehozása "Agroalimentar" névvel, ahol a bolthoz relatíve közel megtermelt magyar élelmiszereket lehet megvenni olcsó áron
-Hátrányos helyzetűeknek agroalimentar-jegyek adása fizetéskiegészítésként, amivel még olcsóbban vásárolhatnak ebben az állami bolthálózatban
-Cukorgyárak és egyéb magyar mezőgazdasági üzemek állami visszavásárlása
-Állami ingyenkonyhák nyugdíjasoknak, hajléktalan-igazolvánnyal rendelkezőknek és 18 év alattiaknak
-Állami kifőzdelánc nyitása, olcsó áron hazai ételek, agroalimentar-jeggyel kedvezményes étkezés
A magyar termékeket drágábban termelik, mint amennyiért külföldről behozzák. Ezért nem olcsóbbak a külföldieknél.
Nekem van kertem. Ha számolom a vetőmagot, vegyszereket, öntözés miatti vízszámlát, akkor sokkal drágább, ami terem, mint ha mintha boltban venném meg. A sok munkát még nem is számolom.
Olyan, normális gazdaságpolitika és adórendszer kellene, aminek következtében lennének új mukahelyek és magasabb fizetések.
Most őszintén, mi az olcsóbb az államnak? Mindenkinek mesterségesen emelni a fizetését, igen mesterségesen, mert a gazdaságunk ezt nem teszi lehetővé. Vagypedig, pár szegény embert jobb kedvre deríteni azáltal, hogy a TESCO-virslin és a vizes zsemlén kívül mást is ehessen?
Ott van Ukrajna, a fizetések negyedannyiak, mint nálunk, a gazdaság egy kalap szar, lassan polgárháború lesz, mégis olcsóak és jó minőségűek az ételek, a fizetésekhez képest is. Ja, hogy nincs EU, nincsenek nyugati multik, nem uralkodik az ország felett az Amerikai tőke és az ország vezetőinek fontos az átlagemberek jóléte, így már világos...
"nem uralkodik az ország felett az Amerikai tőke"
Ukrajnáról beszélünk. Hogyne "uralkodna amerikai tőke" ott. Egész nyugat-Ukrajna USA-EU-befolyás alatt áll már évek óta. Kelet-Ukrajna meg orosz befolyás alatt.
ma 18:29
Nem tudom, kik voltak azok a hülyék akik lepontoztak, de nyilvánvalóan nem sokat konyítanak a kelet-európai politikához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!