A Jobbik tényleg egy marxista-kommunista párt?
A gazdaságpolitikája nagyon de nagyon kommunista beütésű: államosítás, szabad piac és tőkeáramlás elutasítása, stb.
Társadalmi kérdésekben viszont nacionalista. Nagyjából ennyi.
Korábban, 2009. 12. 22-én, 19:49-kor válaszoltam már, de kénytelen vagyok a legutolsó válaszra (ha ugyan annak lehet azt tekinteni) reagálni.
Hitler csakis a zsidó tőkét támadta, nem általánosságban a nagytőkét. A Jobbik pedig általánosságban a nagytőke ellen lép fel, ott is elsősorban a multinacionális tőke ellen. Ha megnézzük a honlapját, és beszélgetünk jobbikos ploitikusokkal, akkor ez nyilvánvalóan kiderül.
(Remélem, mindazok, akik a Jobbikról szoktak írni itt a gyakorikerdesek.hu -n, azok már többször is megtették!)
akik lehülyézték a kérdezőt, nézzenek utána kicsit a dolgoknak.
a kommunista ideológia, teljesen összeegyeztethető a nemzetszocializmussal, a hungarizmussal, sőt még a fasizmussal is.
és én az ideológiákról beszélek.
11:55
"Hitler csakis a zsidó tőkét támadta, nem általánosságban a nagytőkét."
Nem. Hitler pl. azzal is kampányolt, hogy védi a parasztot a nagybirtoktól, főleg az eladósodott parasztokat. A kiskereskedőknek pedig a nagy áruházak megszüntetését (vö. Jobbik és multik, Tesco stb.) ígérte meg.
Természetesen ezeket esze ágában sem volt megvalósítani, ezek kampányszövegek voltak. Közben Hitlert nagytőkések támogatták.
Voncsi és gittegylete szinte 1:1-ben másolja Hitler kampányát, csak hát korunk Thyssenjei és Kruppjai fütyülnek a pártjára, így nem lesz soha semmi belőle.
"A Jobbik pedig általánosságban a nagytőke ellen lép fel"
A Jobbik nem "fellép", hanem bohóckodik.
10:40
"a kommunista ideológia, teljesen összeegyeztethető a nemzetszocializmussal"
Vajon ezért támogatta az NSDAP-t kb. az összes jelentős német nagyvállalkozó? A milliárdosok kommunizmust akartak? :)))))
"Vajon ezért támogatta az NSDAP-t kb. az összes jelentős német nagyvállalkozó? A milliárdosok kommunizmust akartak? :)))))"
nem, a milliárdosok ki akarták irtani a zsidókat és a cigányokat.
és olvasgassál kicsit, mert úgy van, ahogy mondtam.
jah és megint leírom én az elvekről beszélek.
"jah és megint leírom én az elvekről beszélek."
Értem, szóval a rendszernek nem volt köze a szocializmushoz, de valahol, valami "elvek" lebegtek, amiknek meg közük volt.
Fordítsuk le érthető nyelvre: szóval DUMA szintjén összeegyeztethető volt a "nemzetiszocializmus" a szocializmussal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!