A "Kormányváltók" szavazóinak milyen elképzelései vannak mind társadalom, mind gazdaságpolitika terén?
Mind az alkalmi, mind az állandó MSZP/DK/Együtt2014/MLP szavazók véleménye érdekel.
Társadalompolitikában a következő utak vannak:
- Konzervativizmus
- Liberalizmus
Gazdaságpolitikában a következő utak vannak:
- szabadversenyes, állami ellenőrzés nélküli kapitalizmus, a rendfenntartás és törvényalkotás kivételével minden, még az egészségügy is magánvállalatok kezében van
- laissez-faire kapitalizmus (hasonló az előzőhöz, csak itt az egészségügy is az állam tulajdonában van)
- államkapitalizmus (vannak magánkézen lévő nagy cégek is, de az állam erőteljesen beleszól a gazdaságba, csak az állam engedélyével lehet belekezdeni nagyobb dolgokba. A stratégiai ágak állami kontroll alatt vannak)
- szocializmus
Én társadalompolitikailag liberális nézeteket vallok, és ennek megfelelően (úgy értem SZERINTEM így következetes, mielőtt beszólna valaki) gazdaságpolitikában szélsőségesen államellenes, szabad verseny párti vagyok. A rendőrség kivételével mindent magánkézbe adnék. Iskolákat, kórházakat, hadseregeket stb.
Elsősorban azért szavaztam a "baloldalra", mert a Fidesz kormány alatt nagymértékben nőtt az állami beleszólás az ügyekbe, és ezt rendkívül káros folyamatnak tartom. Persze a "baloldal" sem fogja olyan szintre csökkenteni az állami szerepvállalást, amit normálisnak tartanék, de legalább nem növeli.
Saját véleményem (a többi szavazóét nem tudhatom):
Társadalompolitikában inkább liberalizmus, gazdaságpolitikában inkább szabad versenyes.
Társadalompolitikában hajlandó lennék nagyobb kompromisszumokra egy jó gazdaságpolitika érdekében.
(A kormányváltókra szavaztam.)
"" "Kormányváltók" szavazóinak milyen elképzelései vannak""
Fúj - fúj - Orbán , hazaáruló jobbik STB...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!