Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki nem ugyanarra a pártra...

Aki nem ugyanarra a pártra szavazott egyéniben mint listán az miért így szavazott?

Figyelt kérdés

Nem értem támogatásban mi a különbség.

F/17

2014. ápr. 9. 00:52
 1/4 anonim ***** válasza:

Látom 17 éves vagy, így nem szavaztál, nem láttad a szavazólapot. Segítek: egyéniben nem feltétlen pártra szavazott az ember, hanem nevekre. Ha egy adott területen nagyobb népszerűségnek, ismertségnek örvend XY nevenincs párt jelöltje akkor elképzelhető, hogy szavaznak rá jópáran (még ha aztán nem is fog nyerni).

Viszont a listás szavazólapon nyilván nem fogja megjelölni a nevenincs törpepártot, hanem választ egy neki tetszőt.

2014. ápr. 9. 01:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Én azért, mert annak a pártnak a választókerületemben nem volt egyéni jelöltje.
2014. ápr. 9. 01:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Én azért, mert az általam kedvelt párt egy gyengének mondható egyéni jelöltet állított helyben. A két erős helyi jelölt közül a számomra rokonszenvesebbre szavaztam, míg országos listán az általam leginkább kedvelt pártra.

Az ok az volt, hogy helyben is a számomra rokonszenvesebbet támogassam, mert tudtam, hogy a listán támogatott párt jelöltje esélytelen.

2014. ápr. 9. 07:42
 4/4 anonim ***** válasza:

"Viszont a listás szavazólapon nyilván nem fogja megjelölni a nevenincs törpepártot, hanem választ egy neki tetszőt."

Illetve annyira kicsi a párt, hogy nem tudott listát állítani. Másrészt lehet szavazni egyéniben civilekre vagy függetlenekre stb.

2014. ápr. 9. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!