Ti meg vagytok elégedve Magyarország államforájával?
"az alkotmányos királyság"
És az meg mi a fenéért szimpatikus?
A köztársasággal igen.
Nem akarok királyságot.
Viszont a berendezkedése liberális demokrácia, amivel viszont nem vagyok megelégedve.
A köztársasággal? Igen.
Nekem nem hiányzik, hogy egy uralkodó előtt hajbókoljak, de úgy látom, van akinek erre lenne igénye.
Pici kiigazítás: Olyan államforma nincs, hogy "liberális demokrácia". Olyan van, hogy "parlamentáris demokrácia".
Nem árt, ha az ember tudja, miket beszél...
"Pici kiigazítás: Olyan államforma nincs, hogy "liberális demokrácia". Olyan van, hogy "parlamentáris demokrácia".
Nem árt, ha az ember tudja, miket beszél..."
A liberális demokráciát a berendezkedésre és nem az államformára.
3,4: ti aztán nagyon tisztában vagytok a dolgokkal :D.
Gondolom neked a királyság azt jelenti, amit a Magyar Népmesékben látsz. Igen, az egy olyan berendezkedés, amiben a király lovagi tornákat ír ki, és a legjobb harcosok elmehetnek a 4 próbára, és aki kiállja, csak azok vehetik el a lányát.
7#
Nem.Tudom, hogy olyasmire gondoltál, mint Nagy Britannia vagy Japán.
De, nekem akkor sem jön be az alkotmányos monarchia.
Viszont, Horthy idejében a királyság nélküli királyság az bejön.Az olyan átmenet a királyság és a köztársaság között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!