Hány érvénytelen szavazat van mert nem ragasztották le a borítékot?
Vagy nem is használtak borítékot? Mert így érvénytelen, de lesz erről statisztika?
Mármint az aláírásokat összevetik az érvényes borítékok száméval?
Itt találod meg körzetekre bontva az eredményeket.
A mi körzetünkben volt összesen 2 érvénytelen szavazat. Csak amíg én ott voltam 4-5 ember dobta be boríték nélkül az urnába a szavazatát.
Oké nem kell kiabálni. A tv-ben ezt mondták, amit néztem TV2, DUNA TV, nem tudom épp melyiken, lehet nem is ott, de tv-ben mondta a riporter vagy szerkesztő.
Akkor tévesen mondták, én meg elhittem. Nem a BP TV Anettka szintű adásban, annál nívósabb, legalább is azt hittem lehet adni a szavukra. Megtévesztettek.
2010-be sem kellett maga a boríték megléte sem kellett!
Én igaz akkor csak az önkormányzatin lehettem ott mert akkor lettem 18 éves, de most sem kellett, tegnap rákérdeztem az urna felett őrködő csávóra azt mondta hogy boríték sem kell. Egy a lényeg hogy legyen összehajtva és megfelelően beixelve.
Boríték egyedül annak kell aki nem a lakókörzetén belül szavaz, annak le is kell ragasztania, mert úgy postázzák el. Ezért van az hogy még nincs meg a 100% os feldolgozottság, mivel rengeteg olyan szavazat van amit még meg sem néztek. Napok kérdése és minden szavazat meglesz már, ezért kétsége3s még a 2/3 a Fidesz részéről, de túl nagy változásra már nem kell számítani.
érvénytelen szavazat akkor van ha valaki rosszul ikszeli be a voksot vagy nem tölti ki a karikát, vagy túl megy, mert bizony ez is számít. És állítólag vannak ilyenek is! De javarészt azoktól akik nem itthon szavaztak.
Akkor jó, mert én nem a szavazókörömben szavaztam és le is ragasztottam. Akkor már mindent értek, mert átszavazó voltam, és voltak helyiek is. Így már értem!
köszi a felvilágosítást utolsó előtti.
" érvénytelen szavazat akkor van ha valaki rosszul ikszeli be a voksot vagy nem tölti ki a karikát, vagy túl megy, mert bizony ez is számít."
Ne terjessz kérlek hülyeséget.
Csak a körökön belüli dolgokkal foglalkozunk. Ha azon kívül túl lóg vagy valahova a lapra írt valamit vagy rajzolt az senkit nem érdekel. (Sajnos nekünk nem rajzolt senki pedig tehát ettől nem lesz érvénytelen!!!)
Érvénytelen lesz viszont, ha nem ír be semmit egyik körbe se vagy egynél több körbe vagy egy kör de ott nem egymást metsző két egyenes.
És hogy konkrétabbat is mondjak: nálunk talán kb 3 érvénytelen volt és ebből 2 lap teljesen üresen lett beadva. Van egy olyan sejtésem, bár biztosat nem tudok, hogy máshol is dobtak be üresen lapokat.
Van aki így tiltakozik talán vagy ki tudja.
Ez amúgy annyiból jó, hogy tényleg senki nem mondhatja, hogy utólag lett érvénytelenné téve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!