Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi értelme az átjelentkezésnek?

Mi értelme az átjelentkezésnek?

Figyelt kérdés
Nem mindegy hol szavaznak? Szavazzanak j saját körzetükben! A sok okos átjelentkező miatt csúszni fog az egész...
2014. ápr. 6. 17:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Te ugye még a szüleiddel élsz azon a településen, ahol születtél?
2014. ápr. 6. 17:21
 2/8 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező. Én átjelentkezéssel szavaztam emrt nem volt KEDVEM leutazni kb. 40 km-ert amikor csak egy 5 perces online átjelentkezéssel meg tudtam oldani, hogy máshol szavazzak. Így volt idő arra, hogy megigyak pár sört a haverommal az ikszelgetés után. Am. meg aki a lakhelyétől tanul az utazzon haza esetlegesen több szát km-ert? Te hülye idióta.
2014. ápr. 6. 17:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Talán azért, mert Gyula van a lakcímkártyámon, mégis Pesten élek. De ha fizeted a vonatjegyet, szólj legközelebb!
2014. ápr. 6. 17:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
sokan 100-200-300 km-re vannak otthonuktól, és mivel annyira lecsórósodott mindenki, nincs 10-20ezer forint arra, hogy egy hazautazást kifizessen, ezért is megy szavazni.
2014. ápr. 6. 17:32
 5/8 A kérdező kommentje:
Ahaaa! Én azt hittem, hogy csak ott lehet szavazni, ahova be vagy jelentve. Bp-n szpás szavazni a hosszú sor miatt ahogy elnézem. Nem válaszolok a roppant színvonalas hozzászólásodra! Nem alacsonyodok le egy ilyen balfsz szintjére! ;-)
2014. ápr. 6. 17:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Ácsi több mint 100ezren átjelentkezéssel szavaznak. Azért ennyi lakcímváltozásos ember nincs az országban. Ennek a jelenségnek az az oka, hogy a billegő körzeteket kisegítik a pártok az aktivisták átjelentkezésével. Elég becsületes nem? Nem értem miért szavazhat egy átjelentkező a másik körzet egyéni képviselő jelöltjére ahol nem is él?
2014. ápr. 6. 18:02
 7/8 A kérdező kommentje:
Mert a Fidesz jól kitalálta... :-)
2014. ápr. 6. 18:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Én is a régi címemre vagyok bejelentve viszont csak pár 100 kilométerre kaptam munkát, néhány havonta tudok hazajárni, sok idő és sokba kerül, szabival/hosszúhétvégével kötöm össze, egy szavazás miatt nem utazom.

Mondjuk én kora délután egy Pest megyei városban 5 perc alatt letudtam az egészet.

Az átjelentkező pedig a saját állandó lakhelye egyéni jelöltjére szavaz, emiatt van ez a hűhó, hiszen mindenkinek a saját listáját kell kapnia.

Ha az aktuális lakhely szerint szavazna akkor nem is kéne külön körzetbe osztani, mehetne a szomszéd iskolába a többi helyi lakossal.

Ha állandó lakcímre jelentkezik be akkor szavazhat valaki a helyire, viszont akkor már nem átjelentkező lesz.

Egyébként meg én itt élek, talán számomra lenne értelme a helyi képviselőre szavazni és nem az ország másik végén levőre - de pont a csalások miatt érthető, miért nem szavazhatok rá.

Pesten pedig szerintem simán tanulnak/dolgoznak/turistáskodnak annyian, hogy több 100 fős sorok legyenek.

Az ország lakosságához képest szerinted nincs 100ezer ember, aki más városban tanul vagy dolgozik, mint ahol korábban élt? Csak egyetemistából mennyi van?

2014. ápr. 6. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!