Mi értelme az átjelentkezésnek?
Én is a régi címemre vagyok bejelentve viszont csak pár 100 kilométerre kaptam munkát, néhány havonta tudok hazajárni, sok idő és sokba kerül, szabival/hosszúhétvégével kötöm össze, egy szavazás miatt nem utazom.
Mondjuk én kora délután egy Pest megyei városban 5 perc alatt letudtam az egészet.
Az átjelentkező pedig a saját állandó lakhelye egyéni jelöltjére szavaz, emiatt van ez a hűhó, hiszen mindenkinek a saját listáját kell kapnia.
Ha az aktuális lakhely szerint szavazna akkor nem is kéne külön körzetbe osztani, mehetne a szomszéd iskolába a többi helyi lakossal.
Ha állandó lakcímre jelentkezik be akkor szavazhat valaki a helyire, viszont akkor már nem átjelentkező lesz.
Egyébként meg én itt élek, talán számomra lenne értelme a helyi képviselőre szavazni és nem az ország másik végén levőre - de pont a csalások miatt érthető, miért nem szavazhatok rá.
Pesten pedig szerintem simán tanulnak/dolgoznak/turistáskodnak annyian, hogy több 100 fős sorok legyenek.
Az ország lakosságához képest szerinted nincs 100ezer ember, aki más városban tanul vagy dolgozik, mint ahol korábban élt? Csak egyetemistából mennyi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!