Ha a jobbik a vártnál alacsonyabb eredményekkel szerepel a választáson, akkor mit csinálnak a választói és maga a párt?
Szerintem a kérdés egyértelmű.
Ha épp hogy bekerül pl a parlamentbe a párt, az miként csapódik le a választóiban?Mi lesz a reakció?
vagy esetleg akkor milyen nyilatkozatok fognak a párttól elhangzani?
Gondolom ez a kérdés onnan jön, hogy ha esetleg a fidesz nem marad kormányon, csak a parlamentben, akkor ismét jönnek a tüntetések, 2006októberi lázadások... stb... ez 100%
a jobbikosok nem tesznek majd semmit. Élik tovább az életüket, hisz ők nem olyanok, mint a fideszesek...
Itt fognak hisztizni és kész.
De őszintén szólva nem várok olyan nagy rinyát, mert a jobbikos szavazók valamiért egyetlen dologra vannak ráállva: a listás szavazatarányra. Nem érdekli őket, hogy a kétharmadot meg akármilyen reprezentációt mandátumarányban mérünk, nekik az már nirvána lesz, ha netán megütik a 20%-t listán (ami azért erősen véleményes).
De a 2010-es 16,67-ről akár 19-re javulásban is minden bizonnyal már 2018-as négyötödös győzelmet fognak látni.
Közben meg ha a mandátumarányuk a mostani 12%-ról 9 körülire fog olvadni, az már nem gond, a győzelem az övék.
47%os
ilyen következtetésre gondoltam én is, mint amit leírtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!