Akik szerint azért nem kell a szegények felzárkóztatására költeni, mert csak a romákat pénzeljük mit szólnak ahhoz, hogy 3 millió szegényből 2,5 nem az?
"Hogyan döntik el, hogy ki "roma" (cigány)?"
Ha még ezt sem tudod első ránézésre eldönteni akkor nálad nagyon nagy baj van.
"Szakma? ingyen oktatás? Ingyen egészségügy? "
Első szakma 21. éves korig még nappalin is ingyenes, estig pedig év korlátát nélkül. Szóval aki akar tanulhat. Aki szociálisan rászoruló annak egy évig az önkormányzat átvállalja a TB fizetést, te hát az i van ingyen
Én egyet értek minden oktatás támogatással nem azért írom, de sok ember lusta és egyszerűbb siránkozni mint tenni.
"Ozmium42 nevű felhasználó válasza:
Hogyan döntik el, hogy ki "roma" (cigány)?"
Idézem neked Tonhauser Lacit:
"-.... először is, tisztázzunk egy fogalmat: kit tekinthetünk cigánynak?
- Aki magát annak vallja, aki hagyományos cigány életmódot folytat, aki cigány közösségbe tartozik, akit a nemcigány környezet cigánynak tekint - és így tovább."
"Ha még ezt sem tudod első ránézésre eldönteni akkor nálad nagyon nagy baj van."
Nem azt kérdeztem, hogy néz ki egy cigány (ózdi vagyok, talán van némi halvány segédfogalmam a dologról), hanem hogy hogyan számolja össze őket egy statisztikus, ha ők amúgy hivatalosan "magyarok", és nem lehet bőrszín alapján különbséget tenni. Bűnügyi statisztikából még nem láttam az utóbbi évekből hasonló "roma-nem roma" felosztású statisztikát. Hányadék kettős mércének tartom ezt a gyakorlatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!