Ha az oroszok elcsatolhatták a Krímet akkor miért nem csatoljuk vissza a magyar lakta területeket?
A válasz egyszerű:hadsereg,pénz,hatalom!
Ebben benne van minden tovább kár ragozni.
1. A Krímben döntően oroszok élnek, kárpátalján kevesebb mint 10% a magyar.
2. Oroszország nagyhatalom minden téren-velünk szemben.
3. A Krímben a népszavazás majdnem 100%-a szavazott Oroszország mellett-Kárpátalján nincs is szó még népszavazásról sem.
Ennyi elég lesz?
Tudod hány ember kapott magyar állampolgárságot a határokon túlon?Több mint 500 ezer.De ebből tudod ,hogy hány ember fog regisztrálni,meg levelet küldeni budára,meg stb...Nagyon kevesen.A legtöbben leszarják ,hogy mi van nálatok.Ha tippelnék azt mondanám,hogy úgy egy 10-e.Az akkor kb 50000 ember.Szerinted számít az,hogy 50000-rel több szavazatot kap-e a fidesz vagy sem?Inkább költözz ide Erélybe és aztán mondj ilyeneket ránk.Nem a fideszt kéne szapulni ,hanem az mszp-t amiért így állt hozzá a külföldi magyarokhoz 2004-ben.Ha akkor ők azt mondták volna,hogy:
Hát ez milyen jó ötlet!
Ha akkor a zászlójukra tűzték volna a sorsunkat,most a fideszesek lennének ki akadva,hogy de hát ez az ő ötletük volt és ez az egész úgy ment volna be a köztudatba,hogy az MSZP a határokon túliak mellett van,s akkor most ez az 50 ezer ember sem a fideszt ,hanem az MSZP-t erősítené.
Egyszerűen rosszul kezelték az ötletet a baloldalon,s emiatt van az ,hogy te is ilyeneket vagy képes írni.De ha ők most a te pártodra szavaznának,már is törölnéd a hozzászólásod ,ha lehetne.
(Egy erdélyi gondolataiból)
Ja és egyébként én sem megyek el szavazni(van állampolgárságim),mert tudom ,hogy nekem nem érdekem a szavazás,mert úgy sem én adózom,meg úgy a politika sem érdekel ámblok csak mikor ilyen emberek irogatnak rólunk ilyeneket akkor forr fel az agyvizem.Úgy ,hogy légszives ne minket szapuljál,ha nem a parlamentben ülő embereket akik ennyire képesek csak gondolkodni.
Áh nem voltam elég figyelmes, már szük egy órával rá újra XD
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__549..
Ezt a határon túli magyaroktól kéne megkérdezni? Mert ezt nekik kéne úgy kiharcolni, mármint a népszavazást. És egyáltalán akarnak-e ők hozzánk csatlakozni???
Bár tapasztalatom szerint határon innen kevesebb a magyar, mint a határainkon túl. Ott jobban értékelik magyarságukat még Argentínában is mint ebben az országban..
És konkrétan neked mi a gondod azzal, hogy itt "kell" élned??
Mert nem hiszem, hogy például a szlovákiai és osztrák területen élő magyarokon kívül bármelyik másik külhoni jobban élne mint Te anyagilag...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!