Elképzelhető egy Fidesz-Jobbik koalíció, ha a Fidesznek nem lesz meg az 50 %-os többsége a kormányzáshoz? (Mondjuk Fidesz 49 %, Mszp 33 %, Jobbik 18 %) Vgay ha nem, akkor ilyenkor mi lesz?
Így van. Ahhoz, hogy a Fidesznek ne legyen meg a mandátumok 50%-a, az összes listás szavazat 37%-ánál kevesebbel kellene rendelkeznie.
"De a Jobbiknak sem lesz meg a 18 %. "
Ebben nem vagyok olyan biztos. A Jobbik minden létező kimutatás szerint erősödik. Én 20% körülire lőném be őket idén, '18-ban pedig még magasabb szavazati arány a reális, ha tartják a radikalizmusukat, és nem puhulnak el addig. Ez kb. a reális jelenleg.
Ezek a kérdések olyan vágyálmokat fogalmaznak meg, amit a szélsőjobb szívesen látna. Hatalom meg 18 százalék.
Erre szokták a bilibe lógó kéz hasonlatát emlegetni. :)
3. Ennyi erővel a szélsőjobbnak az lenne a célja, hogy a baloldal megerősödjön, és szavazatokat vegyen el a Fidesztől. Mert ha a Fidesznek nem lenne meg az 50 %, akkor a Jobbik akár 6 %-kal is kormányba(koalícióba) kerülhetne.
Mint korábban az SZDSZ meg FKgP törpepártok, és mégis sokszor ők csóválták a kutyát.
szerintem úgy lesz újra 2/3-ada, hogy a fidesz-kdnp lesz a hivatalos kormány, és a jobbik pedig egy csendes koalícióban lesz a fidesszel
a ruszki iga megszavazása révén legalábbis erre lehet következtetni
Na, ez a kérdés jár mostanában az én fejemben is.
Fogadtam is egy sörben többekkel, hogy a Fidesz koalícióra fog lépni a Jobbikkal, ha nem lesz meg a "többmintfele".
Kiderül, hogy buktam-e, vagy sem.
Bár... a sörözés ígyis-úgyis meglesz, csak nem tudni még, ki finanszírozza... :D
Jobbik a Fidesszel? :D
Azok után, hogy Orbán nem mer vitára kiállni Vonával?
:D:D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!