Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Elképzelhető egy Fidesz-Jobbik...

Elképzelhető egy Fidesz-Jobbik koalíció, ha a Fidesznek nem lesz meg az 50 %-os többsége a kormányzáshoz? (Mondjuk Fidesz 49 %, Mszp 33 %, Jobbik 18 %) Vgay ha nem, akkor ilyenkor mi lesz?

Figyelt kérdés
2014. márc. 20. 06:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
10%
Nem. De a Jobbiknak sem lesz meg a 18 %. A Fidesz pedig úgy változtatta meg a választási törvényeket, hogy meg lesz az 50 %-a.
2014. márc. 20. 07:16
 2/12 anonim ***** válasza:
82%

Így van. Ahhoz, hogy a Fidesznek ne legyen meg a mandátumok 50%-a, az összes listás szavazat 37%-ánál kevesebbel kellene rendelkeznie.

"De a Jobbiknak sem lesz meg a 18 %. "

Ebben nem vagyok olyan biztos. A Jobbik minden létező kimutatás szerint erősödik. Én 20% körülire lőném be őket idén, '18-ban pedig még magasabb szavazati arány a reális, ha tartják a radikalizmusukat, és nem puhulnak el addig. Ez kb. a reális jelenleg.

2014. márc. 20. 07:19
 3/12 anonim ***** válasza:
13%

Ezek a kérdések olyan vágyálmokat fogalmaznak meg, amit a szélsőjobb szívesen látna. Hatalom meg 18 százalék.

Erre szokták a bilibe lógó kéz hasonlatát emlegetni. :)

2014. márc. 20. 08:03
 4/12 A kérdező kommentje:

3. Ennyi erővel a szélsőjobbnak az lenne a célja, hogy a baloldal megerősödjön, és szavazatokat vegyen el a Fidesztől. Mert ha a Fidesznek nem lenne meg az 50 %, akkor a Jobbik akár 6 %-kal is kormányba(koalícióba) kerülhetne.

Mint korábban az SZDSZ meg FKgP törpepártok, és mégis sokszor ők csóválták a kutyát.

2014. márc. 20. 08:06
 5/12 anonim ***** válasza:

szerintem úgy lesz újra 2/3-ada, hogy a fidesz-kdnp lesz a hivatalos kormány, és a jobbik pedig egy csendes koalícióban lesz a fidesszel

a ruszki iga megszavazása révén legalábbis erre lehet következtetni

2014. márc. 20. 08:26
 6/12 anonim ***** válasza:
76%

Na, ez a kérdés jár mostanában az én fejemben is.

Fogadtam is egy sörben többekkel, hogy a Fidesz koalícióra fog lépni a Jobbikkal, ha nem lesz meg a "többmintfele".

Kiderül, hogy buktam-e, vagy sem.

Bár... a sörözés ígyis-úgyis meglesz, csak nem tudni még, ki finanszírozza... :D

2014. márc. 20. 09:17
 7/12 anonim ***** válasza:
92%

Jobbik a Fidesszel? :D

Azok után, hogy Orbán nem mer vitára kiállni Vonával?

:D:D:D

2014. márc. 20. 10:18
 8/12 anonim ***** válasza:
44%
Én úgy tudom, hogy az LMP jöhet szóba a fidesz számár koalíciós partnerként.
2014. márc. 20. 10:22
 9/12 anonim ***** válasza:
Kampány van és bizony most ők ellenfelek, de valójában nem állnak ők távol egymástól.
2014. márc. 20. 10:22
 10/12 anonim ***** válasza:
Minden elképzelhető! Én mivel nem kedvelem az MSZP-t, sokáig "örültem" volna, de csak akkor, ha ezzel megakadályozhatják, hogy az MSZP kormányra kerüljön, viszont mióta Pörzse azt találta mondani a zsidókra amit mondott, magyarán beismerte, hogy utálja őket (így nem mondta ki, de a lényege ez volt, ugye mi nem szeretjük őket, ők se minket valahogy így hangzott) ezek után a Fidesz nem állhat össze egy ilyen párttal!!!!!!!!!! Pedig már kezdtem megkedvelni a Jobbikot, mert sok normális ember ül a pártban, de borzasztó, amit egyes képviselőjük művel, mint például Novák Előd is, amiket mond, szóval ezek miatt nem nyer a Jobbik, mert ha ezt a réteget kizárnák a pártból, és csak a nemzeti és normális emberek maradnának, akkor szívesen látnám a Jobbikot a Fidesz mellett, de így nem!
2014. márc. 20. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!