Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Dr. Pokol Bélát miért akarták...

Dr. Pokol Bélát miért akarták ellehetetleníteni a liberálisok?

Figyelt kérdés

Aki nem ismerné, róla van szó:

[link]

Pokol Béla egy olyan értelmiség, aki bizony nem fél kimondani dolgokat és politikailag nem korrekt.

Ezért régebben próbálták ellehetetleníteni, többek között az Amnesty International, Magyar Helsinki Bizottság tiltakozott ellene.

De az ugyanilyen ideológiát vallóktól is hallottam, hogy "egy normális demokráciában egyetemi tanár sem lehetne"

Pokol Bélának az volt a "bűne", hogy a szegregációt támogatta/támogatja.

Meg, mint írtam politikailag nagyon nem korrekt.

A kérdés:Egy ember személyiségének miért az a legfontosabb mércéje, hogy miként áll mondjuk a cigányokhoz?Ez miért olyan fontos?

2014. márc. 12. 17:11
 1/4 A kérdező kommentje:

A másik:Miért ne lehetne egyetemi tanár?

Ott a szakértelem számít meg a tudás és nem az, hogy mit gondol az indiánokról.

2014. márc. 12. 17:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Hát először is a helyedben megkérdezném pár diákját arról az általad sugallt meg nem értett zseni dologról, én számtalan forrásból igen egybehangzó véleményeket hallottam az ellenkezőjéről.

Egyébként meg senki nem lehetetlenít el senkit, egyszerűen van egy minimális kulturáltsági színvonal, amit meg kell ütni, ha nem Betyársereg-komolyságú szereplő akar valaki lenni a közéletben, hanem inkább Morvai Krisztinára hasonlítana, csak hogy a szélsőjobbnál maradjunk.

Lehet valaki a világ legértelmesebb embere, ha a beszélgetés közben összesz_rja magát, akkor valószínűleg viszolyogni fognak tőle a beszélgetőpartnerek.

2014. márc. 12. 17:18
 3/4 Andizsuzsi ***** válasza:

Egy nem koorekt politológust miért kellene támogatni? Nem is értem a kérdésedet. Kétszer leírod, hogy politikailag nem korrekt (bár nem értem, ez mit jelent).

Mivel a liberalizmus erősen ellentmond a szegregációnak, ezért "akarják ellehetetleníteni".

Az, hogy valaki hogyan áll a cigányokhoz nem fonots mindaddig, amíg erről nagy nyilvánosság előtt nem nyilatkozik, egyetemen nem hangoztatja és alkotmánybíróként nem befolyásolja a munkáját.

2014. márc. 12. 17:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Engem tanított és tudnék mesélni róla. Nem feltétlenül rosszakat, de egy kemény ember volt.

Politikusként azonban nem értette a politika néhány olyan alapszabályát, ami miatt nem tudott érvényesülni. Nevezetesen olyan személyes ambíciói voltak, amihez nem volt meg a kellő "diplomáciai érzéke". Az egyetemen belül elnézik neki, mert valljuk meg, nem kell nagyon alkalmazkodnia senkihez, de a politikában ezt nem tehette meg.

Nem a nézetei miatt kezdték ki (ambíció és modor). Azt hiszem minden volt hallgatója érti miről van szó. Egyébként hallottam többször "politikán kívül" nyilatkozni a cigányokról és nem mondott olyasmit, ami bárkinél is problémát okozott volna. Senki sem mondaná szélsőségesnek vagy inkorrektnek.

Másik gond volt vele a lex Pokol, ami azért kemény ügy. Nem is értettem, hogy pont az ő fejéből miként eshetett ki...

2014. márc. 13. 01:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!