Horthy Miklós mégis rendes ember volt?
Jómagam a rendszerváltás előtt"gyerekeskedtem"és mindig azt hallottam hogy...
"Horthy így...Horthy úgy...Horthy Miklós micsoda egy szemét ember volt...stb...stb."
Jó.
Elhittem!
Amit az ember ugye sokszor hall azt el is hiszi...
Namost a minap olvastam el egy könyvet(kivettem a könyvtárból-kitünő kötet...mindenkinek csak ajánlani tudom mert közérthetően illetve olvasmányosan írja le a tudnivalókat).
Címe:Az utolsó trónfosztás
1970-ben adták ki!
Az utolsó Habsburg uralkodó(IV.Károly)"életrajza".
Namost...
Amikor Károly 21-ben kétszer is vissza akart jönni az országba akkor Horthy Miklós azzal"szerelte le"(először tárgyaltak majd másodszor volt egy"kis harc is)hogy...
Ő UGYAN KIRÁLYPÁRTI DE MÉGSEM JAVASOLJA KÁROLYNAK A VISSZATÉRÉST MERT ABBAN A PILLANATBAN A"KISANTANT"(a jugoszlávok...a csehszlovákok...a románok)LEROHANJÁK AZ ORSZÁGOT!
És én azóta eltünődtem...
Horthy Miklós tulajdonképpen az ország érdekeit nézte, nem?!
Tudta hogy külső támadás esetén az ország a gyengesége miatt(vesztes háború...határok"eltolása")katasztrófális helyzetbe jut.
Tehát védte a hazát!
Károly-t mit érdekelte mindez...?
Ő csak azt nézte hogy a koronát vissza kapja és a következményekkel mit sem törődött. Míg a kisantant amint látja a Habsburg-ház restaurációját...támad.
Ezt előzte meg Horthy Miklós azáltal hogy nem engedett Károlynak.
Érdekes ez a történelem...szeretem.
Szóval SZERINTEM Horthy Miklós mégis csak rendes ember volt mert...A HAZA MINDENEKELŐTT.
7/10 "horthy támogatása nélkül nem deportáltak volna annyi embert Magyarországról. Ugyanolyan büdös náci volt mint a többi."
ez egy nagy baromság!
ő éppen hogy ellenezte a német kapcsolatokat, a zsidó ügyet is addig húzta ameddig tudta.
Az agyhalott komcsikat nem érdeklik a tények, csak hajtogatják a baromságaikat, amiket a hazug, mocskos, komcsi szüleiktől hallottak.
Nekik mindenki náci, aki nem akarja nekik odaadni a maradék vagyonkáját, hogy jól élhessenek. Mert ezek elmebeteg pszichopaták, akik szerint csak az a jó, ahol nekik jó, mindenki másnak meg rossz. Elmebetegek ezek, de sajnos övék az ország - a Parlament, a bíróságok, Alkotmány Bíróság, kormányzás, hivatalok, de még a cégek vezető posztjai is szinte mind....
horthy támogatása nélkül nem deportáltak volna annyi embert Magyarországról. Ugyanolyan büdös náci volt mint a többi.
Jó hülye vagy. Nem vágod hogy előbb lekoccoltatták Portugáliába és utána kezdődött a deportálás? Ha meg akkora náci volt akkor MIÉRT nem küldte a zsidókat már 41ben,42-,43-ban????? Ez az egész deportálás az Ő elmozdítása után kezdődött. Majd nézz utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!