Most hallom ellenzéki pártoktól : Orbán Viktor Függessze fel a paksi tárgyalásokat, megállapodásokat! (Ukrajna érdekében ) És a magyar érdekek?
8-as
""Tehát nem az a baj, hogy Orbán erőművet akar építeni""
Nem Orbán akar erőművet építeni. A erőmű bővítését az mszp irányozta elő még 2008-ban. Az erőmű építése szükségszerű ugyanis a jelenlegi 2-es és a hármas és 4-es blokkokat 2017-ben leállítsák a 1-es pedig 2035-ig kapott működési engedélyt. A blokkok leállítása után külföldről kell beszerezni a kieső termelést.
.wikipedia.org/wiki/MVM_Paksi_Atomerőmű_Zrt
@08:51
"Nem Orbán akar erőművet építeni."
Nézd, kerülgetheted, de Orbán atomerőművet akar építeni.
Más is azt akar, ebben igazad van.
De írtam, hogy "Tehát nem az a baj, hogy Orbán erőművet akar építeni", és ezt fenntartom. ÖNMAGÁBAN az atomerőmű nem lenne feltétlenül rossz lépés, de persze ezt azért meg kellene vizsgálni NYÍLTAN, NEM TITKOSÍTVA ennek az egész projectnek a körülményeit, vonzatait.
A problémát nem maga az erőmű okozza, hanem a szerződés körüli ködösítések, és a szerződés hosszú távú hatásai.
"Államközi szerződésről nem lehet népszavazást kiírni egyetlen EU-s országban sem."
Ugye tudod, hogy ez nem igaz? :D
Az államközi szerződésből fakadó kötelezettségekről nem lehet népszavazást tartani. Magáról a szerződésről lehet.
Csak ugye ez nem érdeke a Fidesznek...
Arról lehetne szavazni, hogy egyáltalán akarjuk-e az erőművet, vagy akarjuk-e, hogy az oroszok építsék fel (vagy ők hitelezzenek), hogy ilyen körülményekkel, szerződési feltételekkel jó-e ez nekünk. Ezekről minden további nélkül LEHET népszavazást tartani.
Ha már megkötöttük a szerződést, akkor az ABBÓL FAKADÓ kötelezettségekre nem lehet népszavazást kiírni.
És ez igen nagy különbség ám!
Pedro
""Az államközi szerződésből fakadó kötelezettségekről nem lehet népszavazást tartani. Magáról a szerződésről lehet.
Csak ugye ez nem érdeke a Fidesznek""
Sem államközi sem az abból fakadó kötelezettségről sem a szerződésről nem lehet népszavazást kiírni az EU-ban.
myjunk: " takarodj obran az anyadba "
Jo. És ki lenne helyette ? Tán az ősszefogás ? Mely még a nevét is mástól kölcsönözte ? Kik hazudtak " Reggel délben, meg este" ? ( Azért e többes szám mert senki nem szóllalt fel- azóta sem- Uraim / elvtársaim / én nem hazudtam ! MI SEM ! Zúghatták volna a többiek! De úgy lapítotak mint ama végtermék a gazban - olvashatuk- .)Úgy néz ki,hogy a mostival már a harmadik menipulált videót produkálják ! Ect...ect... Szóval ? Ki legyen ? A többi pártról írjanak a "nállam okosabbak ",
Egyébként pont a hetekben olvastam,hogy Lengyelországban pont atomerőmű építés miatt tiltakozik a bal oldali ellenzék.Németek is szintén.Érdekes módon egyébként ott is népszavazást akarnak erről sokan.Tehát nem egyedi eset a világban.Mellesleg meg kéne kérdezni erről tényleg az emberek véleményét,mert kulcsfontosságú dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!