Kárpátalján mozgosítanak. Ha harcba mennek a kárpátaljaiak, akkor mennénk velük mi magyarok is?
Kérdező: szerintem rosszul közelíted meg a kérdést. Véleményem szerint a kárpátaljaiaknak nincs közük ehhez a konfliktushoz, nemhogy a magyarországi magyaroknak.
Mivel vajdasági vagyok, ezért tudom milyen az, amikor ágyútöltelékként használnak magyarokat. Az egyik lehetséges megoldás az lenne, ha megtagadnák a behívói parancsot. Volt erre példa a vajdaságban is annak idején. Oromhegyesen jött össze néhány ember, akik nem voltak hajlandók bevonulni. Híre ment ennek a csoportosulásnak, a végén már több száz ember ment oromhegyesre, sátrakat húztak fel, a falubeli asszonyok főztek rájuk. A jugoszláv néphadsereg ágyúkkal körbevette a települést, de nem mertek semmit lépni. A nagybácsim is így menekült meg, különben ki tudja hogy hol végezte volna.
Történt mindez 1991-ben, amikor még a magyarországiak túlnyomó többsége lejúgózott minket.
előző vagyok: teljesen hasonlít a szituáció a 91- es történésekhez, persze lehet itt azzal takarózni, hogy a kárpátaljai magyarok is ukrán állampolgárok, de szinte biztos vagyok benne, hogy a behívott magyarok 0,3 százaléktól magasabb arányban képviseltetnék magukat.
Valamit tényleg kéne lépni. Orbán küldözgeti a leveleket, hogy menjünk szavazni. Most itt az idő, hogy felszóljon a kárpátaljai magyarok védelme érdekében. Ha nem is dobna sokat a felszólalása, legalább megpróbálná, mert ez így nagyon nem fair.
Amikor utoljára nagy dérrel-dúrral megindultunk keletre, 100 ezer ember maradt ott.
Hamar felejt a magyar, túl hamar...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!