Mindenki azért sírt, mert csak nagyhatalmi támogatással lehetne revíziós sikert elérni. Most talán Oroszország lehetne ez a nagyhatalom. Akkor mit finnyáskodnak egyesek?
Kerdezo az EU-t felejsd el az SOHA nem nez szembe TRIANONNAL...azon kell dolgzni hogy minnel tobb arabot negert es anyamkinja nemzetisegeket kuldeni a nyakukra hadd lassak hogyan lesz kontinuitas elmelet...aztan a vegen egy nagyhatalommal leszurni az egesz eu-t teli malac helyet...
Csak igy lehetseges minden mas csak abbrand amig a fasiszta Unio meg a Benes Dekretumokat is hatalyban hagyja....
Szörnyű dolog olvasni ezeket a válaszokat. Nem akarok senkit megsérteni, de ennyi zsugori embert egy helyen régen láttam. Mindenki félti a munkáját a saját nemzetének tagjaitól. Egy utcaseprő nem fogja elvenni az ügyvéd munkáját és fordítva sem valószínű.
A Kárpátaljai magyarok többsége pedig már magyar állampolgár és átjár Magyarországra dolgozni. A Demokrata című újságban lehetett olvasni arról is, hogy a lengyelek és a csehek ukrán vendégmunkásokat alkalmaznak, mert náluk magasabb fizetést kapnak és a kultúrájuk is hasonló. Ezért Magyarországon is szeretnének alkalmazni kárpátaljai ruszin és ukrán munkaerőt. A jászfényszarui samsung gyárban pedig már dolgoznak is. Mindenki tanul magyarul, többen állampolgárságot és letelepedést is szeretnének ami érthető. (Magyarul a ruszinok hajlandóak INTEGRÁLÓDI).
A ruszinokat II. Rákóczi Ferenc a magyar korona leghűségesebb nemzetének nevezte. Ruszin katonák harcoltak a 48-as szabadságharcban is. Kárpátalja visszakerülésekor a magyarok megalapították az Ungi, a Beregi és a Máramarosi K.K.-t(Közigazgatási Kirendeltség), ahol a magyar mellett a ruszin is hivatalos nyelv volt. A ruszinokat mint kisebbséget az ukránok nem ismerik el a mai napig. Ezen történelmi okok miatt a ruszinok sokkal jobban szeretik a magyarokat az ukránoknál. (Kárpátalja legnagyobb népe a ruszin utána jön a magyar és csak utána az ukrán, de mivel nem ismerik el őket, népszámláláskor az ukránokhoz számolják a ruszinokat is).
Az én véleményem az, hogy Magyarország ha igazán akarná a második világháború előtt visszakapott területeit vissza tudná szerezni. Legalábbis Dél-Felvidéket, Kárpátalját, Észak-Erdélyt, a Baranyi Háromszöget és Bácskát. Muraközt és Muravidéket már nem biztos. De ehhez is kéne egy nagyhatalom segítsége mint annak idején és ebben egyedül Oroszország támogatna minket.
Itt egy kép az orosz duma alelnökének előterjesztéséről: [link]
Ha ez mégsem lehetséges akkor a székelyek orosz támogatással tudnának önálló államot is alapítani, de ehhez kellene Magyarország segítsége is (vagy legalább autonómiát). Ha pedig még ez sem lehetséges akkor pedig most egy meglepő, de igaz dolgot mondok nektek. Erdélyben vannak románok akik nem szeretik, hogy Bukarestből dirigálnak nekik (főleg Temesváron és délnyugaton). Ők nem olyan radikálisan románok mint a többség és szeretnék ha Erdély egy Romániától független állam lenne. (Ezt tudom mert én is erdélyi származású vagyok).
Dél- Felvidéket mindenképp meg kéne szerezni, mert ott a magyarok többségben vannak.
De amíg ilyen "magyarok" vannak, mint a kedves válaszolók (tisztelet a kivételnek) addig semmi jóra nem számíthatunk.
Köszönöm ha elolvastátok a válaszomat. Remélem segíthettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!