Putyinék vonulnak be Ukrajnába, egy ilyen agresszorral kell nekünk egy paksi paktum?
fejam, ez nem olyan egyzserű mint te elképzeled a kis buksidban. A világ mindig ilyen volt, és mindg jól kell helyezkedni (hogy egy focis kifejezést is használjak). Putyinnak nincs kezében annyi minden, mint amerikának és izraelnek, akik fű alatt bármit elintéznek a kedvük szerint, és a birkák tapsolnak, ujjonganak a szabadság hőseinek....
Bár ilyen egyszerű volna, hogy a szent demokratikus amerika segít, és nekünk minden jó....
Ja, apropó, ki is vonulgat be még ide-oda, agresszor módjára? Ja...
De megint találtál valamit, amivel pár percre felkavartad az mszp-együtt-dk állóvizét :)
"Ja, apropó, ki is vonulgat be még ide-oda, agresszor módjára? Ja... "
Ha jól elnézegetem, a ruszkik az eeemútt80év alatt több helyre bevonultak, mint azok a gonosz amerikaiak és izraeliek... Csak ha úgy fél Európát tekintem, akkor is.
Tudod, gyerekkoromban a Nagy Szovjet Testvért (és persze magunkat) féltettük, és védtük a finánctőke profitéhségétől, és a NATO agressziójától.
Aztán a rendszerváltás után büszkén saját utat választottunk, és ÖNKÉNT csatlakoztunk a NATO-hoz, majd az EU-hoz.
Most pedig azt látom, hogy pártunk és kormányunk ismét az oroszok seggét nyalja...
Köszönöm, én már életem egy olyan világban. Nem kell mégegyszer.
igen, csakhogy azok is más idők voltak, ahogy most is más szelek fújnak már régóta. Az a szovjetunió volt, ez meg Oroszország. És nem kellene egy kalap alá venni őket, még akkor is, ha nem egy szentek a maiak sem.
Lehet hogy amerika nem vonul be, de minek tenné, ha így is oda tud vágni nekünk, keresztbe tud tenni, amikor csak akar. Tehát a saját szája íze szerint tud alakítani bármit.
Már megbocsáss, tudod miért vonulnak be?
Az ukránok fenyegetik az ott élő oroszokat.Ennek népirtás is lehetne a vége.
Ez így normális, egy államnak ki kell állnia a népéért még akkor is, ha egy másik országban lakik.
"Lehet hogy amerika nem vonul be, de minek tenné, ha így is oda tud vágni nekünk, keresztbe tud tenni, amikor csak akar. "
Már hogy itt, az EU-ban keresztbe tesz nekünk Amerika... Na ennél nagyobb marhaságot régen hallottam.
Akkor tudna keresztbe tenni, ha például kilépnénk az EU-ból. Akkor sokkal védtelenebbek lennénk, a gazdaságunk sokkal sérülékenyebb lenne, a kereskedelmi kapcsolataink sokkal felszínesebbek lennének....
Még ha azt mondtad volna, hogy a gonosz EU tesz keresztbe, talán meggondolandó lenne a dolog. De ne gyere már nekem Amerikával az orosz befolyással szemben, mert befonom a szemöldököm.
"Az ukránok fenyegetik az ott élő oroszokat.Ennek népirtás is lehetne a vége."
Az ukránok nem fenyegetik az ott élő oroszokat. (Természetesen hülye emberek ott is vannak, de intézményes fenyegetettségről szó sincs.)
Ezzel szemben a híradások szerint fekete maszkos, felségjelzés nélküli "katonák" (vagyis terroristák) vették át az ellenőrzést Szevasztopolban a repülőtéren, és a kikötőben.
Érdekes, hogy nem a városházát szállták meg elsősorban, hanem a katonai szempontból Oroszország számára fontos hadikikötőt... Vagyis ebből egyenesen következik, hogy ez nem egyszerű terrorizmus, hanem katonai beavatkozás egy másik ország területén. Csak hát a felségjelzések hiánya miatt lehet hárítani orosz részről, hogy "kérem, nekünk semmi közünk hozzá, hát láthatólag nem orosz katonák vannak ott".
De ettől ez még durva beavatkozás marad.
Ami a mi szerepünket illeti:
A madarat a tolláról lehet megismerni, az embert a barátjáról.
Mi pedig "nagyon jól" tudjuk megválasztani a barátainkat, történelmünk folyamán mindig is "nagyszerű" választásaink voltak.
Legutóbb például Azerbajdzsánnak adtunk vissza egy baltás gyilkost, most pedig az oroszokkal barátkozunk, akik minden lelkiismeret-furdalás nélkül beavatkoznak egy másik ország belügyeibe...
Bravó!
Még néhány ilyet, és el is tűnünk szépen a süllyesztőben.
"igen, csakhogy azok is más idők voltak, ahogy most is más szelek fújnak már régóta. Az a szovjetunió volt, ez meg Oroszország."
Mégis mi a különbség a régi és az új bolsevikok között? Elárulom,semmi...
Finnország megtámadása is így kezdődött anno 39-ben, csak pár ezer négyzetkilométernyi terület "ideiglenes szovjet ellenőrzésével", aztán mi lett a vége...még azzal együtt is, hogy a finnek konkrétan szarrá verték a dicsőséges Vörös Hadsereget, élén Mereckovval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!