Miért lenne az rossz, ha a Jobbik megszüntetné jelenlegi formájukban a kereskedelmi csatornákat?
Nemtom, nekem nem lenne rossz.
Nem nézem őket és már amúgy is elegem van a sok gyökérből a környezetemben, akik egyfolytában ikszfaktorokról, berényimikikről és vv alekszandroszokról beszélnek nagy hangon, akkora önbizalommal, mint ha valami akadémiai elmék lennének és a fekete lyukak időtorzító hatásáról tartanának előadást.
Ezzel amúgy konkrétan nem értek egyet, bár valamilyen szinten szimpatizálok a Jobbikkal (a mostani kínálatból szerintem a legjobb).
A kereskedelmi csatornák olyan műsorokat készítenek, ami pénzt hoz. Ha senki nem nézné a VV-t, Barátok Köztöt, levennék a műsorról. Számtalan példa van rá, pl. a Rém rendes család magyar megerőszakolása ment jó 1 hónapig, de jó pár műsor bebukott. Nem tiltani kell, nem kell nézni. Én pl. kibírom, hogy nem nézem, a VV5-ből összesen 3 percet láttam, a mostaniból egyet sem (igaz nincs is RTL2-m), az Éjjel-Nappal Budapestből egy fél részt, TV2-t szökőévben egyszer nézek, de RTL-t is max akkor, ha valami jobb sorozat vagy film megy.
És nem hőbörgök, hogy agymosó műsorok, meg hü.lye aki nézi, be kéne szüntetni. Simán nem nézem. De sok ismerősöm hőbörög, hogy ilyeneket hogy lehet leadni, de azért mégis nézi.. Akkor meg? Addig maradni fognak ezek a műsorok, amíg lesz nézettség.
Ez ugyanaz, mint amikor azt hallom ismerősöktől, hogy a k.csög multik, elveszik a magyar gazdák megélhetését. De azért a Tesco-ban, meg a Spar-ban vásárolnak minden 2. nap. Én meg már 3-4 éve termelőtől veszem a tejet, sajtot, tejfölt, stb.
Szóval nem hőbörögni kell, mert amíg van nézettsége az ilyen műsoroknak, meg mindenki a multiban vásárol (bocs, hogy ezt idehoztam), addig max s.gget csináltok a szátokból..
Egyrészt az állam valóban nem az emberek gyámja, másrészt valóban nem szabad elvonni a szabad vállalkozáshoz való jogot, harmadrészt pedig a sajtószabadság alapvető érték és jog.
A hetesnek pedig: szerintem a drogok tekintetében sem nagyon van joga az államnak beleszólni abba, hogy az állampolgár mit fogyaszt. Amíg emiatt más bűncselekményt nem követ el (csendes magányában áll be otthon) és cselekvőképes, felnőtt korú, addig szerintem ez nem közügy.
#3 "Azért lenne rossz, mert egy kormánynak és egy pártnak nem az a feladata, hogy a lakosság gyámja legyen."
Ehhez képest a száz százalékban állami tulajdonú Magyar Közút Zrt. a lakott területen kívül haladó elsőrendű főútvonalak nagy részéről kitiltotta a kerékpárosokat. Az ok: nem biztonságos számukra.
Sem a fejlett nyugaton, sem a közlekedési szempontból (is) lenézett Kelet-Európában, Balkánon nincs hasonlóra (tömeges) példa.
Ebben a kérdésben akkor miért gyámkodhat fölöttünk az állam? Minden kerékpáros el tudja dönteni maga is, hogy az ő közlekedési kultúrája, képességei, szubjektív érzete mellett veszélyesnek gondolja-e, hogy teszem azt a 4-es főúton közlekedjen Nyírtura és Székely között.
Ugyanúgy, ahogy a random magyar választópolgár is el tudja dönteni (és HAGYJÁK is neki eldönteni), igénye van-e A város királynőire meg az Éden Hotelre.
,,Sokan velük kapcsolatban negatívumként emlegetik ezt, de miért lenne ez olyan rossz valójában? Rendszeresen elferdítik a híreket, nem pontosan informálják a lakosságot, nem ritkán magyarellenesek. De ha ezt valaki másképp látja, ám legyen, elfogadom, hisz ennek megítélése nagyban függ a politikai szimpátiától, világnézettől. A szánalmas celebjeik, az azok közreműködésével (vagy épp nélkülük) készült agybutító műsoraik, a nagyon sok reklám, a rendkívül egysíkú filmes kínálat azonban minden értelmes nézőt bánt. Biztosan hiányoznának?"
Érdekes ötlet ezelőtt nem hallottam róla.
De én szerintem a műsorvezetők, szinészek,operatőrök,vágók munkáját elvennék egy szempillantás alatt szóval én szerintem nem lenne jó ,mert sok ember elvesztenné a munkahelyét.
Illetve van az a korosztály ,aminek bejön a ,,rendkívül egysíkú filmes kínálat" is vagy legalább is megelégszik azzal ,hogy pl:100 vetítik le ugyan azt a filmet stb.
,,Biztosan hiányoznának?"
Szóval én szerintem van az a réteg ,aminek hiányozzna az ,ha nem lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!