Ha a Jobbik lesz hatalmon, kilépünk az EU-ból?
Nem tudom, a neve valahogy azért idegesít, mert miért JobbIK? Ezt az egész jobb oldal-bal oldalt soha nem is értettem. Mitől jobb meg mitől bal? A másik, meg, hogy én balkezes révén alapból gyűlölöm ezt a két szót, és azt, ahogyan a magyar hívja a "jobb" kezet...
Különben is miben különbözik a "jobb" meg a "bal" most őszintén, emberek?! A jobb nem akar nácizmust úgyse, a bal sem csinálna kommunizmust. Ezeket miért nem lehet már elfelejteni? Hagyjuk hogy ránk telepedjen ez az eszme, amit egyszer egy hülye kitalált, és még mindig vannak "neonácik", akiknek igazából fingjuk nincs arról, hogy mi is a fogalom, ők csak addig látnak el, hogy nekik személyesen van bajuk teszem azt a cigányokkal, és csak a saját személyes bajuk miatt kiáltjákl ki magukat "neonácinak".
Pontozzatok le, de szerintem ez az egész politika úgy baromság ahogy van. Mit bonyolítjuk túl? Mindegyikünknek egy a célja nem?! Fenntartani a fajunkat, az egyensúlyt és az országot. Az egész rendszert úgy, ahogy van meg kéne változtatni.
"és azt, ahogyan a magyar hívja a "jobb" kezet..."
A német "recht"-nek, az angol "right"-nak, a spanyol "derecho"-nak ugyanilyen konnotációi vannak, a latin "dexter"-ről és "sinister"-ről nem is beszélve.
""és azt, ahogyan a magyar hívja a "jobb" kezet..."
A német "recht"-nek, az angol "right"-nak, a spanyol "derecho"-nak ugyanilyen konnotációi vannak, a latin "dexter"-ről és "sinister"-ről nem is beszélve."
Egy szóval sem mondtam, hogy azok különbek. De ugyanúgy elítélem a sok középkori hülyét, akik rengeteg ártatlan nőt égettek el "boszorkányság" okán...
Mindenesetre így a 21. században már hívhatnánk máshogy... ideje lenne egy nyelvreformnak ilyen tekintetben.
Az a baj, hogy még hatalmon sem voltak, de már verték a mellüket, létrehozták a Gárdát, és üvöltötték hogy vesszen Trianon ahelyett, hogy megnyerték volna az embereket és az aktuális problémákra alapozva egy NEMZETI ÉRDEKEKET figyelembe vevő megfontoltabb politikát folytattak volna.
Viszont az tény, hogy bár sok előnye van, az EU tagság inkább kihasznál, és háttérbe szorítja országunk előnyeit.
A kilépés jó gondolat, de ahhoz egy vasakaratú, radikális, új alapokon nyugvó vezetésre lenne szükség. A Jobbikban meglenne az elég motiváció, csak a kampánya alapján nem biztos hogy megfontolt és jól szervezett politikát folytatna ahhoz hogy sikeres legyen a kezdeményezés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!