Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a min. Korhatár a 2014-es...

Mi a min. Korhatár a 2014-es választáson?

Figyelt kérdés
'96 júliusi vagyok, és oszt.társak közül nálam fiatalabbak is kaptak értesítőt, h hova, mikor menjenek stb., de én nem, akk ez most h van??

2014. febr. 18. 11:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Andizsuzsi nevű felhasználó válasza:

"XXIII. cikk

(1) Minden nagykorú magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán választó és választható legyen." Alaptörvény"

Köszi, most már tiszta minden! :)

2014. febr. 18. 17:13
 12/14 Dick Esmen ***** válasza:
18 év
2014. febr. 18. 18:01
 13/14 anonim válasza:

1996. októberében születtem,Romániában élek és magyar állampolgársággal is rendelkezem.Regisztrálva vagyok,tehát szavazhatok!!

Az egyik választással kapcsolatos levélben amit kaptam azt írták ,hogy jogosult vagyok szavazni ha betöltöttem 17. életévem.

2014. febr. 19. 15:13
 14/14 Andizsuzsi ***** válasza:

Macika!

Az, hogy regisztrálva vagy, korántsem jelenti, hogy szvazhatsz is. Kizárt, hogy te olyan levelet kaptál, amiben az volt, hogy szavazhatsz, ha nem vagy nagykorú. Minden 17. életévét betöltöttet regisztráltak, hiszen akkor még nem lehetett tudni, hogy mikorra lesz a választás kiírva.

2014. febr. 19. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!