Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértesz Orbán Viktor...

Egyetértesz Orbán Viktor évérékelőjén elhangzott idézettel? Fideszesek szerintetek ez a támogatandó?

Figyelt kérdés
"Evangéliumi történet. A hosszú útra induló gazda szétosztja pénzét, amit az Írásban tálentumnak hívnak, a szolgái között. Egyik öt tálentumot, a másik kettőt, a harmadik egyet kap. Aki ötöt kapott, megduplázta, aki kettőt, az is, aki egyet, az elásta. A gazda a jól sáfárkodókat megjutalmazza, a rest szolgát viszont megbünteti, és elveszi tőle azt az egy szem tálentumot, és odaadja annak, akinek már tíz van. Aki a legjobban használta, az kapja meg az újabb lehetőséget. Semmi hamis egalitarizmus."

#Orbán Viktor #gazda #tálentum #évértékelő 2014 #sáfárkodó
2014. febr. 17. 21:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"3-as: az ötöt nehezebb megduplázni. Igen, a példabeszédben arról van szó, van valamennyi tehetségünk, adottságaink vannak. És Isten irgalmas, senkitől sem vár el erő-felettit, de azt igen, amihez tehetsége,adottsága van, azzal éljen, dolgozzon, működtesse- ne ássa el-, vagyis a tehetség önmagában még semmi, akkor válik nagyszerűvé, ha működésbe lép. Remélem tudtam segíteni."

Ez nem feltétlenül igaz. Ha egymillióból vásárolsz vételi opciót mondjuk egy devizára, és a deviza árfolyama az opció lejártakor kétszer akkora, mint megvételkor, akkor te neked jogod lesz fele áron megvenni és kétszeres áron értékesíteni a devizádat. Ha kettőmillióért veszel vételi opciót, akkor is. Így mind a két esetben megdupláztad a pénzed értékét. Arról nem is beszélve, hogy minél több lóvéd van, annál komolyabb befektetési tanácsadókat tudsz felfogadni. Úgyhogy szerintem ez a bibliai példa nem teljesen reális.

2014. febr. 18. 10:07
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg azért nem tudok egyetérteni orbánnal, mert ő összelopta és összeharácsolta a vagyonát, az elvtársaival együtt, mégis jobban járt számos tisztességesen dolgozó embernél. Ez a rendszer pedig pont az ilyeneket jutalmazza. Szóval a recept úgy kezdődik, hogy lopj öt talentumot! :D
2014. febr. 18. 10:08
 13/14 anonim ***** válasza:

Sokáig gondolokdtam, hogy ezt hogy értette?! Elsőnek az jutott az eszembe, hogy a szegényektől elveszi és odadja a gazdagoknak a pénzt. Aztán gondolkodtam, hogy azért egy Miniszterelnök csak nem mondhat ilyet, azért csak nem tenne ilyet, és az a verzió is beugrott, hogy ezzel az ösztönzésre gondolt, hogy ha adódik egy lehetőség akkor azzal élni kell, mindenből ki kell hozni a maximumot, hogy előrébb juthassunk!

Mikor ezt meghallottam tényleg ugye az első gondolatom, miszerint a gazdagnak segít, a szegénytől elvesz, szóval nagyon elszomorodtam, és nem tudom mit gondoljak...

2014. febr. 18. 16:20
 14/14 anonim ***** válasza:
#11 biztos így van, de sajnos, ezt nem értem,nem értem a pénzügyeket.. de gondolj arra, egyszerű, jobbára írástudatlan embereknek szólt a példázat, egyszerűbb a kibontása is. Amire képes vagyok, és mégsem nem teszem meg (különféle mentségeket gyártva), az mulasztás, és az baj.
2014. febr. 18. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!