Jobban állnák ma ha az Oszták-Magyar Monarchiában maradtunk volna?
Európai uniónak egyfajta elődjének tekinthető!
bár ez az unió nem volt oylan aránytalan, mint a mai ...
Örülnének a szlovákok, horvátok, románok magyarok, ha annyi épületet, kultúrát(művészt), tudóst, felfedezőt, ki tudnának nevelni mint a boldog béke időkben!
Prága, Pozsony, Brasso, Kolozsvár, Nagyvárad, Arad, Szeged, Horvát tengerpart, .... monarchia idején épült és szépült meg!
soha oylan jól nem éltek az emberek ezeken a területeken, mint akkor ...
Attól függ, hogy, hogyan osztrákok hogyan csinálták volna.
Lehet, akkor már nem tudnánk magyarul, nem léteznének szlovákok, horvátok sem...
Melyik szomszédos ország csinált már hasonlót?
# 7:
Én pár hete otthon régi pengőket nézegettem és meglepődtem rajta, hogy azon is a monarchia összes nyelvén rajta volt, hogy mennyit ér az adott papír.
Szerintem jobban állnánk most, mert míg egy uralkodónak az a célja, hogy felfuttassa minél jobban az országát, addig egy politikusnak az a lényeg, hogy mennyire jól tudja lerabolni a "kincstárat" a 4 év alatt. Az pedig, hogy egyszerű gyarmatok lennénk... Miért? Most mik vagyunk? Gyakorlatilag nyugati multikkal, elsősorban németekkel van tele az ország. Az EU pedig elég rendesen kitolt a gazdaságunkkal szerintem.
Ha Ferenc Ferdinánd ezen akarata megvalósult volna, azaz a trialista állam létrehozása, akkor igencsak szűk határok közt élne a magyar. [link]
Bár Ferenc Ferdinánd tudniillik csak a családapa és férj szerepében volt kiemelkedő, senki, még az uralkodó sem volt vele megelégedve.
Azonban, ha a boldog békeidők tovább tartottak volna, úgy egy erős európai közép, esetleg nagyhatalom lehetnénk, ám mind csak hipotézis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!