Aki az összefogásra szavaz mit gondol, milyen irányba fog változni az ország?
Mit gondoltok, miért lesz jobb nekünk, ha ők leváltják a Fideszt? Nőni fog vajon az életszínvonal itt? Én úgy látom, hogy Magyarország az "oszd meg és uralkodj" elven 2 párt kezében van, akiknek marha kényelmes ide-oda dobálózni a "hatalom labdájával"
Ha lehet akkor észérveket kérnék, lehet idézni akár a programjukból is. Kérem, hogy az ilyen jellegű válaszokat, hogy "jobb lesz mint Orbán" kérem kerüljük, én a miértre vagyok nagyon kíváncsi, nem légből kapott, érveket mellőző víziókra. Előre is köszönöm.
ma 11:51
Igen, azt kihagytam. A jobbik (ami amúgy a legrosszabbik) KÁROSABB LENNE Magyarországra nézve, mint 20 év felváltva Fidesz-MSZP-ből.
Egész egyszerűen éhen halnánk jobbikos kormányzás alatt, az anarchiáról nem is beszélve.
"az összefogás pártjai szeretnék az ország alkotmányos rendjét felállítani"
ugye ez csak egy rossz vicc??!!
azokhoz akik az összefogásra szavaznak egy kérdés?
ha véletlen hatalomra kerülnének hogy fognak együtt kormányozni amikor még most sincs mindenbe egyetértés,ha összefogtunk akkor mindenbe egyek vagyunk,ezért is érdekes h ebbe az új simon-os ügybe mindenki kihátrál az mszp mögül!óriási az összetartás!nem érdekes h még midndig rengeteg dologba nem értenek egyet most h közeledik a választás és hogy legyen egy kis sanszuk gyors összeálltak,nem a NÉPÉRt...hanem a HATALOMÉRT!!!
nem lepődnék meg ha április 6. előtt feloszlanának
Talán kezdjük azzal,aki szavaz, miért teszi. Az itteni válaszokból úgy látom, túlnyomó többségében indulatból, érzelemből, gyűlöletből. A focidrukkerséghez nem kell racionalitás, az valóban érzelmi kérdés. Persze a minőségben ott is lehetnek óriási különbségek. No de a politika a bőrünkre megy. Ha a kedvenc csapatom kikap, az persze bosszantó, de ennyi. Ha a kedvenc pártom kap ki, valaki akkor is lesz azon a helyen. És ténykedik. Az én rovásomra, vagy az én hasznomra. Ez már nem mindegy. De csak akkor nem, ha képes vagyok eldönteni, mi van a rovásomra, és mi a hasznomra.
Azt érdemes megállapítani, hogy a cél kijelölése elsődleges (mármint a párt célja). A megvalósítás csak ezután jön, tehetségtől, körülménytől függően. De erős ellenszélben nehéz. Ezért el kell dönteni, ki csinál nagyobb ellenszelet, a Fidesz, vagy az Összefogás. Aztán meg kell nézni, mi az egyik és másik fő célja. A rezsicsökkentés nem fő cél, a jövedelmek és a költségek összehangolása igen. A bankok adóztatása nem fő cél, de a bankok profitjának szabályozása úgy, hogy ha sok, akkor csökkenteniük kell (törvényileg) a díjakat és jutalékokat, az igen. Az Unió és a külföld leszólása és ellenségképzés nem fő cél, de az érdekek hathatós érvényesítése önérzetes de együttműködő politikával, igen.
Ha már van cél, jöhetnek a módszerek. Kisajátítás, vagy egyeztetés? Erőszak, vagy konszenzus? Önkényes büntetés, vagy felzárkóztatás? Szemforgató hazugságok, vagy a szavak eredeti jelentésének visszaadása? Mert ugye a tandíj az azt jelenti, fizetünk az oktatásért. Hát nem ezt jelenti. Hanem azt, ha jól tanulsz, nem fizetsz (helyette ösztöndíjat kapsz), viszont minél rosszabbul tanulsz, annál inkább fizetsz a hanyagságodért. Az önköltség meg azt jelenti, nem számít, hogyan tanulsz, ha van pénzed, bejutsz, ha nincs, majd én eldöntöm, méltó vagy-e (kvóta). Nem a tudásod dönti el, hanem, hogy méltó vagy-e. Elég hamar rá fogsz jönni, mit is jelent ez. Hamar megtanulod a szavak kódolt jelentését. Egy idő után már csak kódok lesznek, és összefonódás. Ez is egy szisztéma, csak kérdés, kinek hasznos.
Program? (Majdnem) érdektelen. Olyan viszonyokat alakítottak ki, ahol nem az a fontos, mit szándékozik valaki tenni, hanem az, mit hisznek el többen. A program tehát a pártok emberekről alkotott véleményét tükrözi. Aki azt mondja, rendet fog tenni, nagyon hülyének nézi az embereket, feltételezi, hogy ezt elhiszik, pedig az elképzelés lehetetlen. Amíg széthúzás, amíg gyanakvás van, addig rend nem lesz. Senki sem hisz el egyetlen intézkedést se. Kivéve, aki nagyon el akarja hinni, akár lehetséges, akár nem.
Sokféle irány van. amelyik nem célzatosan a jó felé megy (akár azért, mert nem akar, akár, mert nem hagyják, akár mert ne mért hozzá), az nem jó nekünk. Na de ahhoz képest, ha célzatosan a rossz felé megyünk?
ma 16:01
Aranyos, hogy ilyen hosszasan megfogalmaztad, de én megkönnyítem a többi számára a dolgot, hogy végig se kelljen olvasni. Ezt írtad:
"Szavazz a Jobbikra, mer ha nem, hazaáruló vagy!"
Hát nem fogok. A hazaárulózók pedig bekaphatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!