Igaz-e, hogy a rezsicsökkentés nevezetű programot az idő kényszerítette ki, mert az emberek széles rétege amúgy sem tudta már tovább fizetni a korábbi rezsidíjakat? Itt tehát kényszerről van szó.
dehogyis a kényszer,
-a rezsicsökkentésekkel ,az itteni energia multikat (pl EON)akarják-fogják rákényszeríteni,hogy ingyért eladják a cégüket az államnak,
mert hogy hasznuk úgysem lesz már itt többé,
Sztem mindegy,hogy kényszer vezérelte e őket vagy sem. Az a lényeg,hogy eddig senki másnak nem jutott eszébe,csak emelni az árakat.
Amugy szemelyes megfigyelesem alapjan nem kis sunyisag lehet a dologban. Ugyanis en szinte naponta irom -futesszezonban- hogy mennyi gazt fogyasztunk. 2012 novembertol 2013 februarjaig irt feljegyzesbol az tunik ki,hogy mikor kemeny minuszok voltak (-10,-15) akkor a napi atlag fogyasztas 5-6 kobmeter kozott mozgott. Most 2013 novemberetol,mikor konkretan +10 fokok is voltak az atlag fogyasztasunk 6-7 (az utobbi napokban mikor -5,-10fok van 8 kobmeter is!) köbméter. Na már most a regi arak szerint 150Ft-al szoroztam ki egy köbmetert,akkor csalodas nem ér. tehát 6*150 = 900Ft. Ugyan ez a mennyisés mostani kobmeter ára 130 Forint ugyan,de az "új árú" gazbol min. egy kobmeterrel tobb megy el tehat 7*130=910Forint! Arrol nem is beszélve hogy mint irtam,mostanság már a napi 8 kobméter is befigyel,holott ugyan azt dolgozzuk mint 2 éve,átlagban tehát ugyan annyit vagyunk otthon és nincs 24°C a lakásban. Persze a csekken nagyon lobogtatják,hogy a csökkentés elott ennyit meg annyit fizettem volna,csak az a hiba,hogy a "csokkentett" fogyasztasomat szorozzak ki a regi arral. Tehat 8*150 persze hogy tobb mint 8*130....csakhogy a 150forintos gázbol en sosem.fogyasztottam 6 kobméternél tobbet/nap!
A rezsicsökkentés több szempontból is nagyon jól mutat így a választások közeledtével. Lehet mire mutogatni, hogy mennyire támogatják a kiskeresetűeket, hogy mennyit megspórolnak így a háztartások, papíron csökkenti az inflációt, tehát a gazdaság teljesítményére vonatkozó mutatók is jobb színben tűnnek fel.
Annyit pedig nem jelent, hogy aki eddig nem tudta fizetni a rezsijét, az mostantól tudni fogja, mert a fogyasztását valószínűleg eddig is visszafogta, tehát lényeges különbség nem lesz a rezsicsökkentett és a korábbi számlák összege miatt. Ha pedig felhalmozott tartozása is van, arra nincs semmilyen hatása.
Rezsicsökkentés-1,-2,-3....meddig mehet tovább?
Lehet az lesz a vége,hogy már a szolgáltató fog fizetni,hogy ránk köthet ?
Nem normális a helyzet az érezhető.Valószinű,hogy egy újra
államosítással állunk szembe,mert az eddigi szolgáltatók már ezzel szűk árréssel nem tudják sokáig vállalni a szolgáltatásuk minőségét.
Kérdés,hogy a jövőbeni ellátásnak milyen lesz a biztonsága,és ha az állam lesz a tulajdonos akkor milyen árakon lesz ez,és milyen színvonalon?
Itt arra ment az egész, mint a bankoknál, hogy kiszorítsák őket a piacról, és állami monopolhelyzet legyen.
Ami ugye szembe megy az EU alapelvével.
Én csak főzök gázzal, de érezhető a gyengesége. A tojás 1-s fokozaton már hanem inkább 1.5-2 fokozaton sül meg rendesen 4-5 perc alatt.
Rezsicsökkentés nyugaton----> Csökken a gáz világpiaci ára, így energia kereskedő cégeknél olcsóbban lehet lekötni gázt nyárra,őszre és már jövőre is. Csökken az ár, csökken a lakosságra háruló plusz költség.
Itthon a lakosság szó szerint hü--lye, és elhiszi hogy a fidesz csökkent..Hát sajnos nem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!