Az MSZP-t tényleg a baloldali összefogás fogja kivégezni?
Molnár Zsolt: "Szerinte ugyanakkor az összefogás szó politikai értelemben a baloldali pártokhoz „kötődik”. Jogi értelemben pedig csak akkor emelhetne kifogást az Összefogás Párt, ha az MSZP, az Együtt-PM, a DK és a Liberálisok ezen a néven választási pártot vagy bármilyen szervezetet hoztak volna létre, és így akarnának indulni a választáson, de erről nincs szó - mondta a kampányfőnök. Hozzátette: jelszóként használják az összefogást, de a szavazólapon és a plakátokon is a részt vevő öt párt neve és logói szerepelnek majd."
Ez alapján felmerül, hogy a baloldal erősödött-e annyit, hogy a szóvivőjük által elmondottak alapján 25%-ot érjenek el a választásokon. Hisz a törvény szerint egy pártszövetségnek a választáson annyiszor 5%-ot kell elérjen a parlamenti küszöb átlépéséhez, ahány párt elindul azon. Ez a szám 5 párt esetében 25%. Amit szerintem ez a szövetség elég nehezen tudna összeszedni.
Ha jól kampányolnak,akkor le tudják együtt váltani a fidesz kormányt.Igazából csak így van rá esély.Én bízok bennük azért.
Magyar nép is jobban járna,mert ha fid marad (szerintem) nem lesz jó világ.Tömeg áradat indul el akkor az országból rövid időn belül.Elég,ha megnézzük az elmúlt 3 évben mik történtek és mennyien hagyták el az országot rossz kormányzásuk miatt.Munkahely sem lett több,hiába hazudják azt páran a (jobban teljesít) szlogenben.
Szerintem most élünk a legrosszabbul.
"A közös pártlista nem szerezhet mandátumot, ha a pártlistákra és a nemzetiségi listákra leadott összes érvényes szavazat legalább tíz százalékát, kettőnél több párt által állított közös pártlista esetében legalább tizenöt százalékát nem érte el."
Azaz nem kell 25%-ot elérniük, elég a 15%.
ma 00:50
Köszönöm. Megy a zöld nyíl.
Akárhogy csűri csavarja az álnok fidesz a bejutási küszöbötés a választási szabájokat akkor is ottlesz az Összefogás a parlamentben, és győznek.
Hajrá összefogás! Mutassátok meg hogy egységben az erő.
itt van mar a sok liberalis agymosott....
ti sirankoznatok legjobban ha ezek a troger bukott valamik hatalomra kerulnenek.... Nem hiszem el h a magyar nep ilyen birka hogy ilyen hamar elfelejtette mit csinaltak a kormanyzasuk alatt....
Különben a 25 % egyáltalán nem lehetetlen.
A közvélemény-kutatások alapján a biztos pártválasztók között a Fidesz 50 körül van, az összefogósok meg 20-22 körül.
Ha visszaemlékszel az előző választásokra, a Jobbik akkor a nem nyilatkozók szavazataival indult be, mivel ők féltek az akkori kormánytól. Most a Kubatov-lista és hasonlók miatt a baloldali szavazók félnek nyilatkozni, ez szerintem fog hozni 6-8 %-ot, mint anno a Jobbiknál.
a problémák szmélyes jellegüek:
amíg Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy nevek szerepelnek, addig az inkább csökkenti a támogatottságukat.
Maguk alat vágják a fát, de annyira eszeveszetten fincánkolnak, mint a vízbôl kifogott hal a parton, ahogy az utolsákat rángatózza, hogy észre sem veszik mennyire szánalmasak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!