Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a Jobbik szélsőséges,...

Ha a Jobbik szélsőséges, náci, és gazdaságilag nem szakértő, akkor miért az iskolázottabb emberek szavaznak rá?

Figyelt kérdés
[link]
2014. jan. 19. 22:58
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Nem. A demokrácia azt jelenti, hogy különböző érdekcsoportok a társadalmi súlyuknak megfelelően legyenek képviselve a döntések meghozatalánál. Szerencsére nem JóskaPista nyomja a gombot a Parlamentben, hanem egy megválasztott képviselő, aki persze lehet sötét mint a föld, de akkor valszeg a csoport is az, akit képvisel. Akkor meg sajna el kell fogadni, hogy a hülyék vannak többségben.

Az a baj, hogy te is úgy akarod megreformálni a demokráciát, hogy csinálsz belőle egy diktatúrát. Ez amúgy nem baj, mindekinek joga van hülyének lenni, csak tisztázzuk a fogalmakat.

2014. jan. 20. 00:37
 22/32 anonim ***** válasza:
S. Ábel is jogi szakra jár szóval igen ez is egy büfé szak sajna már bárkit bárhova felvesznek ezért nem jelent már semit a tanult ember kifejezzés.
2014. jan. 20. 00:52
 23/32 anonim ***** válasza:

Azt jól tudjuk hogy a jobbik elsősorban a fiatalok pártja. Kb a 30 éves korosztályig felülreprezentált arányuk a korcsoportokban. Azt is tudjuk hogy minélinkább fiatalabb korosztályt nézünk , annál jóval iskolázottabbak az emberek. (természetesen ez 23 éven alattiakra nem vonatkozik) Apám korában pl még teljesen korrekt volt a 8 általános, ma már az érettségi is kevés hogy elhelyezkedj, a generációk pedig alkalmazkodtak eme munkaerőpiaci igényekhez.

Szerintem ez áll a jelenség mögött.

2014. jan. 20. 01:40
 24/32 anonim ***** válasza:

A kettő egyáltalán nem zárja ki egymást. Pár éve volt a statisztika erről, ha jól emlékszem, bölcsészek és mérnökök körében voltak erősek, akiknek aztán semmi köze a közgazdaságtanhoz.

A jogászok ugyanezen statisztika szerint inkább Fideszesek voltak, a közgazdászok baloldaliak.

Minden további nélkül lehet amúgy egy iskolázott ember szélsőséges, szerintem semmiféle korreláció nincs, ez nem intellektus kérdése, sokkal inkább érzelem és személyiség.

2014. jan. 20. 04:55
 25/32 anonim ***** válasza:
Én azt olvasom ki a statisztikából, hogy az értelmiség döntő többsége fideszes.
2014. jan. 20. 06:47
 26/32 anonim ***** válasza:
Én iskolázott vagyok és a munkatársaim, sőt a barátaim is. kb 1-2 ember szimpatizál csak a Jobbikkal, de ez még nem jelenti azt, hogy a sokból ez az 1-2 fő rájuk szavaz.
2014. jan. 20. 10:09
 27/32 anonim ***** válasza:
Azért nézzük meg egy pillanatra mit is javasolt a Jobbik. Elemi (általános) iskolai végzettséghez kötné a választójogot. Vagyis körülbelül annyit követelne meg egy felelős magyar választótól, hogy tudjon írni, olvasni és számolni. Szerintem ezzel semmi baj nincs én támogatom. És tegyük hozzá, hogy az oktatásból, pláne az elemi oktatásból senki nincs kizárva Magyarországon, sőt kötelező. Így aki arra sem volt képes, hogy egy általános iskolát elvégezzen és megtanuljon rendesen írni, olvasni az ne is akarjon beleszólni az ország ügyeibe se, mert ez az a csoport akiket a nagy pártok 2 sörért vagy egy tál meleg levesért megvesznek a választásokkor.
2014. jan. 20. 13:57
 28/32 anonim ***** válasza:
Hehehehe, ki mondta, hogy az iskolázottak jobbikra szavaznak?????
2014. jan. 20. 15:05
 29/32 anonim ***** válasza:

ma 00:52

Na jó, de S. Ábel nem ostoba, hanem elmebeteg szociopata. Nem sok konzekvenciát lehet levonni abból a többiekre nézve, hogy jogra járt.

2014. jan. 20. 18:40
 30/32 anonim válasza:
Hiába szélsőséges a Jobbik most ők lennének jók Magyarországnak mert ők legalább csinálnának valamit és kijavítanák azokat a hibákat amit a Gyurcsány és a bajnai kormány követett el .Hahó ezeknek a kommunistáknak köszönhető hogy 20 év múlva nem lesz nyugdíj mert az egész pénzt az ingyenélő cigányok kapják !
2014. jan. 23. 09:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!