Ki terjeszti azt a baromságot, hogy a magyar nem szeret vagy nem akar dolgozni?
59%, fáj az igazság? Az utánam szólók is jól leírták ugyanazokat a tapasztalatokat, amiket én látok a saját szakmámban (mert nem anyuci pénzén élek).
Nyilván szar dolog olyan fizetést hazavinni, amiből épphogy kijön a munkás a hó végére, de ettől még az objektív észrevétel helytálló: a magyar munkás kevesebbet, kevésbé hatékonyan dolgozik, mint a legtöbb (nyugat-)európai.
Értem én, hogy ez nem csak az ő hibája, de ha egy nemzetközi cég vezérigazgatója lennék és azon morfondíroznék, hogy hova telepítsek egy új gyárat, akkor pont magasról leszarnám, hogy a magyar munkás miért csinálja gyengén a munkáját.
Hát te hülye vagy. Mi az, hogy a magyar nem dolgozik? Láttál te már angolt meg franciát dolgozni?
A magyar még lázasan is bemegy, mert fél, hogy kirúgják....
Egyáltalán milyen munkakörökben vannak ezek az emberek, akiket láttál lazsálni? Csak nem aktatologató munkák? Mert azon nem csodálkozok, viszont szinte bármilyen másik pozícióban kihajtja a belét a magyar, főleg a nem diplomás pozíciókban... 3 műszakot nem is említem...
Itt az a gond, hogy nincs munkahely, ha van, akkor nem vagy bejelentve, meg állandóan csak szid a főnök, soha se dicsér meg ha jól csináltál valamit, stb...
14: "Értem én, hogy ez nem csak az ő hibája, de ha egy nemzetközi cég vezérigazgatója lennék és azon morfondíroznék, hogy hova telepítsek egy új gyárat, akkor pont magasról leszarnám, hogy a magyar munkás miért csinálja gyengén a munkáját."
Hát akkor a cseheket nem javasolnám, más ismerős is pont azt mondta ami az én tapasztalatom: tökéletesen meg tudják magyarázni, hogy miért cs....sznek elvégezni a munkát. Egy kontaktom volt, aki nagyon sokat dolgozott, de gyakorlatilag a fél kinti iroda helyett.
Franciákhoz se nagyon vidd, mert azok cs...sznek más nyelven beszélni, simán megcsinálták, hogy az angolul írt mailre simán visszaböfögött valamit franciául. (mert amerikai cég, az angol a közös nyelvünk az egész világon az irodáikban a kapcsolattartásra) Tudott ám angolul, csak tojt rá. Olaszokhoz se vidd a céged. Ja,a spanyolokhoz se, a tököm épp kezd velük tele lenni. Emailekre nem válaszolnak, egyébként nagyon kedvesek, de a kisebb ügyes-bajos dolgaimat ötször annyi idő alatt csinálják meg, többszöri megkeresés után.
Északi népek elég drágák, de nem is hajtják agyon magukat. Azért a kinti kollégák nem voltak nagyon leterhelve, azt simán lehet hatékonyan elvégezni, nálunk meg gyakran csak tűzoltás folyt, annyi volt a munka.
"főként azok terjesztik, akik hazaárulónak nevezik a külföldön dolgozókat"
Azokat a korcsokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!