Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki terjeszti azt a baromságot,...

Ki terjeszti azt a baromságot, hogy a magyar nem szeret vagy nem akar dolgozni?

Figyelt kérdés
Aki el megy közmunkásnak 35000-ft-ért és még azt is eltüri, hogy uton utfélen megalázzák, arra nem lehet azt mondani, hogy nem akar dolgozni. A Magyarok akik kint dolgoznak külföldön, megbecsültek és nincs a munkájukra panasz. Itt nem az a gond, hogy nemakar a Magyar dolgozni hanem az, hogy nincs hol.A környezetemben van olyan aki már 3-hónapja ingyen dolgozik és csak az igéret van, hogy megkapja valamikor a fizetését.
2014. jan. 14. 18:50
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Fél órát gépelhetném folyamatosan, hogy a magyarokban általában mit nem szeretek, de ez az egyik, ami szerintem általánosságban nem igaz. Multiknál dolgoztam külföldiekkel, mindenféle országból, szerintem a magyarok nem rosszabbak. Vannak lusta munkakerülők, de nagyon sok olyan embert is ismertem, aki amellett, hogy értett is a munkájához, nem a fenekét vakarta két kávézás között.
2014. jan. 14. 19:25
 12/25 anonim ***** válasza:
főként azok terjesztik, akik hazaárulónak nevezik a külföldön dolgozókat
2014. jan. 14. 19:25
 13/25 A kérdező kommentje:
Itt nálunk vidéken nem sok olyan munka van ahol lehet lazsálni, mivel szinte mindenhol teljesitmény bérben dolgoznak.Pl.Nádvágás, kéveszedő kap kévénként 2-ft-ot. Szőlő ültetés 2.50-ft db. Pettpalack fújó gépen 0.50-ft palackja. Ha itt lazsálsz akkor nincs fizetés és még sorolhatnám. Ja és a 8-óra munka sem divat itt. Aki a tesco-ban 8-órára van bejelentve az is min. 12-órát dolgozik. Persze a tulóra nincs kifizetve. Egyébként nem a munkával van a Magyarnak baja hanem az embertelen viselkedéssel a munkaadók részéről.
2014. jan. 14. 19:27
 14/25 anonim ***** válasza:

59%, fáj az igazság? Az utánam szólók is jól leírták ugyanazokat a tapasztalatokat, amiket én látok a saját szakmámban (mert nem anyuci pénzén élek).

Nyilván szar dolog olyan fizetést hazavinni, amiből épphogy kijön a munkás a hó végére, de ettől még az objektív észrevétel helytálló: a magyar munkás kevesebbet, kevésbé hatékonyan dolgozik, mint a legtöbb (nyugat-)európai.

Értem én, hogy ez nem csak az ő hibája, de ha egy nemzetközi cég vezérigazgatója lennék és azon morfondíroznék, hogy hova telepítsek egy új gyárat, akkor pont magasról leszarnám, hogy a magyar munkás miért csinálja gyengén a munkáját.

2014. jan. 14. 19:28
 15/25 A kérdező kommentje:
Kedves14/14 én is dolgoztam külföldi cégnél külföldi fönökökkel. Az Amerikai vezetés nagyon szerette ill. még mindig szereti a Magyar munkásokat, itt van már 20-éve és nem ő hozza ide az embereit,hogy tanitsa be a dolgozókat, hanem a magyar karbantartókat viszi ki, hogy segitsen az Amerikai kolegáknak. Sajnálom, hogy ilyen rossz környezetben kel élned.
2014. jan. 14. 19:36
 16/25 anonim ***** válasza:
De az biztos, hogy a közmunkások nagyrésze b#szik dolgozni!!!
2014. jan. 14. 20:21
 17/25 anonim ***** válasza:

Hát te hülye vagy. Mi az, hogy a magyar nem dolgozik? Láttál te már angolt meg franciát dolgozni?

A magyar még lázasan is bemegy, mert fél, hogy kirúgják....

Egyáltalán milyen munkakörökben vannak ezek az emberek, akiket láttál lazsálni? Csak nem aktatologató munkák? Mert azon nem csodálkozok, viszont szinte bármilyen másik pozícióban kihajtja a belét a magyar, főleg a nem diplomás pozíciókban... 3 műszakot nem is említem...

Itt az a gond, hogy nincs munkahely, ha van, akkor nem vagy bejelentve, meg állandóan csak szid a főnök, soha se dicsér meg ha jól csináltál valamit, stb...

2014. jan. 14. 20:30
 18/25 anonim ***** válasza:

14: "Értem én, hogy ez nem csak az ő hibája, de ha egy nemzetközi cég vezérigazgatója lennék és azon morfondíroznék, hogy hova telepítsek egy új gyárat, akkor pont magasról leszarnám, hogy a magyar munkás miért csinálja gyengén a munkáját."

Hát akkor a cseheket nem javasolnám, más ismerős is pont azt mondta ami az én tapasztalatom: tökéletesen meg tudják magyarázni, hogy miért cs....sznek elvégezni a munkát. Egy kontaktom volt, aki nagyon sokat dolgozott, de gyakorlatilag a fél kinti iroda helyett.

Franciákhoz se nagyon vidd, mert azok cs...sznek más nyelven beszélni, simán megcsinálták, hogy az angolul írt mailre simán visszaböfögött valamit franciául. (mert amerikai cég, az angol a közös nyelvünk az egész világon az irodáikban a kapcsolattartásra) Tudott ám angolul, csak tojt rá. Olaszokhoz se vidd a céged. Ja,a spanyolokhoz se, a tököm épp kezd velük tele lenni. Emailekre nem válaszolnak, egyébként nagyon kedvesek, de a kisebb ügyes-bajos dolgaimat ötször annyi idő alatt csinálják meg, többszöri megkeresés után.

Északi népek elég drágák, de nem is hajtják agyon magukat. Azért a kinti kollégák nem voltak nagyon leterhelve, azt simán lehet hatékonyan elvégezni, nálunk meg gyakran csak tűzoltás folyt, annyi volt a munka.

2014. jan. 14. 20:33
 19/25 anonim ***** válasza:
Orbán.
2014. jan. 14. 20:42
 20/25 anonim ***** válasza:

"főként azok terjesztik, akik hazaárulónak nevezik a külföldön dolgozókat"

Azokat a korcsokat?

2014. jan. 14. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!