Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán Viktor és a Fidesz...

Orbán Viktor és a Fidesz kormány miért a középosztályt támogatja és miért nem rászorultsági alapon támogat embereket?

Figyelt kérdés
Ma visszahallgattam egy Fideszes politikust, aki azt nyilatkozta, hogy az egész gazdaságpolitikájuk lényege a középosztály, szinte minden intézkedés a megerősítésének érdekében született. És akkor mi van azokkal, akik nem tartoznak a középosztályhoz? Lehet e egy nemzeten belül csak egy réteget támogatni? Vagy ez az egyetlen út a gazdasági fellendüléshez?

2014. jan. 13. 11:22
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:
27-es: Maximálisan egyetértek!
2014. jan. 13. 13:17
 32/46 anonim ***** válasza:
50%

Persze! Végülis logikus:

A hatalom, pénz, a pénz pedig hatalom! Leforditva:

Ha én a törvényeimmel segitem a gazdagokat, akkor azok tuti, hogy engem fognak segiteni az ő hatalmukkal.......

2014. jan. 13. 13:51
 33/46 anonim ***** válasza:
96%
Az Mszp megduplázta az államadósságot. A saját zsebükön túl (mert azért több 10 ezer milliárdot nem lehet ellopni a hiedelmekkel ellentétben) főleg az alja réteget tömték. Látsz ebből valamit? Szegényebbek, mint a szocik előtt. Az összes pénzt elhordták a tuskóba, a kocsmába, meg a játékgépbe. Én bolt tulajdonosként tökéletesen rálátok a társadalomra. A csóróbbak amint pénzhez jutnak aznap nagyobb lábon élnek, mint aki netto 500-t visz haza. Persze másnap már hitelre vásárolna, ha kapna. A lényeg, hogy az alja rétegek nem 3 diplomás, nyelveket beszélő intelligens emberekből áll, hanem olyan igazi gyöpikből, akik 10-ig nem tudnak elszámolni. Rengeteg közmunkáshoz volt már szerencsém, de a munkaerő piacon teljesen esélytelenek lennének, annyira ostobák. Nyugodtan le lehet pontozni! Attól még az marad a fájdalmas igazság, hogy ez a réteg akkor is csóró maradna, ha fejenként havi 100 ezer forinttal segítenéd őket. És persze ezek szaporodnak a legjobban, ugyanilyen semmi érőket szarva a világra.
2014. jan. 13. 14:23
 34/46 anonim ***** válasza:
100%

Istenem miért ilyen sütik az emberek? Mégis mit vársz egy jobb oldali parttól? Most a megvalósítás sikerességétől eltekintve : a jobb oldal filozófiája általában a kozepreteg, a kis és nagy vállalkozók támogatása, a szociális segítés helyett az onfenntartas híve, általában nem tartja feladatának a társadalmi szakadekok visszaszoritasat.. Az elv az, hogy ha a kozepreteg jól működik, a kis és nagy vállalkozók sikeresek, akkor a szegény ember kap munkát, akár bér emelest és nem szociális támogatásra szorul..

Aki ezzel a filozofiaval nem ért egyet és Fideszre szavazott az magára vessen, mivel ezt már előre tudni lehetett..

2014. jan. 13. 15:08
 35/46 anonim ***** válasza:

Azért most is hatályban van egy csomó támogatás, amit a szegényebb rétregek kapnak:

-lakásfenntartási támogatás

-önkormányzati segély

-közgyógyellátási igazolvány

-rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény.

Pl. a szegény gyerekek ingyen ebédelnek a suliban és ingyen tankönyvet kapnak.

Bőven sok juttatás van így is a szegények részére. A baj az, hogy a legtöbben csak piára költik a segélyeket.

Szerintem a Fidesz legnagyobb hibája, hogy nem támogatja az egyéni vállalkozókat és főleg a kezdő kisvállalkozókat. És persze az, hogy minden vezetői pozíciót csak fideszes tölthet be.

Szóval, ne szavazz rájuk és a bal oldalra se, akik semmivel se jobbak.

Egyetlen esélyünk a Jobbik!

2014. jan. 13. 15:16
 36/46 anonim ***** válasza:

A többi majd megpusztul vagy elmegy külföldre és lehet majd őket hazaárulózni.

Amúgy ha kiirtjuk a szegényeket, az a statisztikákat is javítja, ugyanis az átlag egyre csak emelkedik. :D

2014. jan. 13. 15:33
 37/46 anonim ***** válasza:
Amúgy Cséfalvay úr megmondta pár évvel ezelőtt, hogy azért kell egzecíroztatni a szegényeket és támogatni a gazdagokat, mert akkor a szegények nem akarnak majd szegények lenni, hiszen látják, hogy a gazdagoknak mennyivel jobb. :DD
2014. jan. 13. 15:37
 38/46 ConnectCare ***** válasza:

Érdekes, hogy a legtöbben nem magát a támogatást utasítják el csak abban látnak problémát, hogy nem a megfelelő embereket támogatják. Miért ezt, miért nem azt, miért őket, miért nem engem.

Pedig a probléma a támogatással önmagával van és szerintem ezt ismerik fel azok is, akik a jogosultakat vitatják, csak nem veszik észre. Mindenkinek azzal van baja, ha a mi elméletileg közös államunk egy adott csoport mellé odaáll és őket preferálja, másokat meg nem.

Pedig mivel ez az állam minden magyar állampolgár állama, ezért minden magyar állampolgár érdekét egyformán fontosnak kellene, hogy tartsa. A leggazdagabbét ugyanannyira, mint a legszegényebbét. És nem vonhatna el egy forintot sem az egyik csoporttól azért, hogy azt a másiknak adja. Helyette viszont mindenkinek biztosítania kellene a lehetőségek lehető legszélesebb körét ahhoz, hogy megélhessen.

Engem az állam ne pénzeljen, de ha el akarok helyezkedni ne legyen előttem egymillió indokolatlanul korlátozó jogszabály, ha vállalkozni akarok, ne öljön meg az állam egyből, hadd tegyem magamért, amit csak tudok!

2014. jan. 13. 15:45
 39/46 anonim ***** válasza:
# 35 Hé, ostoba! A jobbik amellett, hogy a 4 éve alatt garantáltan csődbe vinné az országot, szélsőjobboldali párt lévén egészen biztosan nem hozná vissza azokat a segélyezési formákat, amiket az enyhe jobbközép fidesz elvett. Csak szólok, hogy ne legyen pofáraesés.
2014. jan. 13. 16:19
 40/46 A kérdező kommentje:

Itt nagy félreértés van: A többség a nagyon szegényekről beszélt, értem, de mi van azokkal, akik nettó 150 alatt keresnek, és kibabrált velük a kormány????? Nem csak abból áll a világ, hogy vannak a 200 bruttó felettiek, meg a közmunkások, kettő között is van élet!

Nekem semmi bajom nem lenne, ha nem állandóan a középről beszélnének, mondják azt, hogy emberek: nekünk fontos a szegény a középosztály és a gazdag is, de az ország érdekében a közepet kell jobban támogatni, de ne azt mondják, hogy a középosztálynak kedvezzünk stb.....és a többiek?

Másik: Itt is elfeledkeznek az emberek, hogy a 66-150 ezer forintig is van élet, mert itt is arról beszéltek páran, hogy az állam ad, vagy nem ad, vagy elissza, nem issza, kap e segélyt stb....! Ezek a mély szegények: A gond az, hogy ez által átugrunk egy réteget, amelyet úgy hívnak, hogy: minimálbéresek, bérminimumot keresők, na meg a 150 alattiak. Tehát ha van egy kérdés, hogy miért csak a középosztály, mért nem a kisebb keresetűek, vagy a szegények, de mondjuk nem a mély szegények, akkor nem arra kell mindig érteni, hogy kap közmunkát, meg nem kell segélyezni, hanem gondolni kéne szerintem a 66 és 150 ezer forintot keresőkre is, ugyanis a Fidesz intézkedései a 200 bruttó felett keresőknek kedvezett (adórendszer legalábbis), és ha ők azt mondják, hogy a politikájukkal a közepet akarják megsegíteni, akkor az a nagy helyzet, hogy nekik a középosztály, akiket ők akarnak támogatni, azok a 200 ezer feletti bruttót keresők, akik meg alatta vannak, azok majd megoldják?! (És nem a közmunkásokról beszélek...)

2014. jan. 13. 16:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!