Ha a magyar parlamentbe bevonulna egyszerre az összes történelmi rendek (arisztokrácia), és átvenné a hatalmat, majd kikiáltaná a Szent Korona legfőbb méltóságát, az milyen következménnyel járna?
Kitörne esetleg egy polgárháború?
Eltűrnék-e a zemberek?
Beletörődnének?
Lenne-e haladás?
Jobb vagy rosszabb lenne?
Amúgy megkérdezhetem, hogy méltóságos Szent Korona úrnak milyen szándékai vannak az ország jövőjét illetően?
Szívesen elbeszélgetnék vele két korsó sör mellett.
Szereti egyáltalán a sört? Meg tudod mondani?
A Korona mitől szent? Szentté csak embereket lehet avatni.
Azonfelül CSAK egy tárgy, történelmi ereklye, aminek sem méltósága nincs, sem hatalma.
Csak a volt arisztokraták a nevében uralkodtak.
De ha újra arisztokraták akarnának uralkodni az országban, az siralmas lenne az országra nézve.
Érdekes kérdés.
Az előző hozzászólóknak mondom hogy feldughatjátok magatoknak a demokráciát mert 20-on éve az van de fejlődés és megélhetés sehol. Először is a dualizmus korában óriásit fejlődött az ország, 1887-98 a föllendülés szakasza volt. A beruházások összege, a bankok tőkeállománya tíz év alatt megháromszorozódott.
A másik a Bethleni korszak amikor a gazdasági növekedés 12%-al volt magasabb mint a háború előtt.
"Nem igen tudod mi az a Szent Korona 2-3-as, így feleslegesnek tartom a hozzászólásaidat, meg téged is."
Nem én mondtam, hanem Nagy László ügyvéd úr az osztrák nagykövetség előtti tüntetésen.
Szerinte a Szent Korona egy szakrális személy, aki a világigazság letéteményese. És ezt a Pentagon is elismeri.
Én pedig arra gondoltam, hogy ha már egy személyről van szó, akkor baráti gesztusból elhívom őt sörözni. Mert hát miért ne?
Ha ott találnák egyáltalán a Koronát, lehet Viktorka próbálgatja...
Polgárháború, nem... a magyarok birkák, azt hinnék filmet forgatnak.
De ha elhangzana az X faktorba, hogy igaz, akkor elhinnék, de mivel úgyse változna semmi, pont azt tennék amit eddig... semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!