Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kivándorlók többsége szerint...

A kivándorlók többsége szerintetek a munkahelyét hagyja itt vagy többségük a már régebb óta munkanélküliek köréből kerül ki?

Figyelt kérdés
Mennyi munkahely szabadulhat fel és mennyivel csökkenhet a munkanélküliség?

2014. jan. 1. 21:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt munkahelyem, de nem kaptam elég fizetést, ezért jöttem el. Haza akartam menni, de most hogy már Nyugaton élek 5 éve, nem nagyon mennék haza, megszoktam egy bizonyos életszínvonalat. Munkanélküliek nem igen mennek mi, mivel nincs pénzük.
2014. jan. 1. 21:35
 2/7 anonim ***** válasza:
54%

Az a baj a kivándorlással , hogy pont azok mennek el , akikre szüksége lenne az országnak.

Az megy el , akinek jó szakmája , gyakorlata , nyelvtudása van , vagy ha ez nincs , akkor nagyon keményen képes dolgozni ( persze jó fizetésért ).

A lustábbak , butábbak gyorsan visszajönnek ( illetve el se mennek ) , megelégszenek a nettó 70- 120 ezerrel , nem próbálnak kitörni , nem mernek kockáztatni.

Meg persze vannak még azok , akik arra rendezték be az életüket hogy segélyből , adományból éljenek és közben a lehető legkevesebbet kelljen dolgozni .Na , ők sem fognak elmenni.

Szóval szerintem a kivándorlók többségének van munkahelye, de nem vegetálni akarnak , hanem élni , ezért mennek el.

2014. jan. 1. 21:47
 3/7 anonim ***** válasza:

"Munkanélküliek nem igen mennek ki, mivel nincs pénzük."

Lehet, hogy valaki munkanélkülivé vált, de közben van félretett pénze és abból megy ki.

Lehet, hogy munkanélküli fiatalok mennek ki a szüleik pénzéből.

2014. jan. 1. 21:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Volt itt valaki a múltkor, ő munkanélküli lett a fidesz telekommunikációs adója miatt. T-home őt meg még 500 embert kiraktak. Ő kiment németbe és azóta jól érzi magát. Pedig 2-3 hónapig ő is munkanélküli volt.
2014. jan. 1. 22:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Multinál dolgoztam, amikor felmondtam és mentem leadni a cuccaimat, a kolléga megkérdezte, hogy mi van, te is hagyod itt a süllyedő hajót? Én meg nem értettem, hiszen a cégnek jól megy. Azt mondta, hogy az országra gondol, akik elmennek a cégtől, azoknak a 80%-a külföldre húz el.

Persze, felszabadul a munkahelyünk, csak a helyünkre ugyebár olyan kell, aki angolul+még egy nyelven magas szinten beszél, plusz pénzügyes/IT szakember vagy ilyen-olyan szaktudása van. Ha nem lesz elég ilyen, akkor a multi szépen összepakol és elegy oda, ahol van olyan munkaerő, amire szüksége van.

Az ismerősi, baráti körömből főleg azok mentek ki, akik nyelvet beszélnek, így nem is takarítással meg pizzafutárkodással keresik meg az aprópénzt. Szinte mind felmondtak, vagy vállalkozást számoltak fel.

2014. jan. 2. 01:38
 6/7 anonim ***** válasza:

A kivándorlás nem javít semmit sem a munkanélküliségen. Többnyire nem a munkanélküliek mennek ki, de nagyon sok olyan ember megy ki, akinek a munkáját nem vagy csak nagyon drágán tudják helyettesíteni. Ugyanis Magyarországon a képzett és tapasztalt munkaerőből sok területen hiány van, míg a szakképzetlen és tapasztalatlan munkaerőből túlkínálat van. Ráadásul éppen olyan területeken van hiány, ahol Nyugat-Európában is, tehát nekik ott jobbak a lehetőségeik. Így aztán ahogy a szakképzett munkaerő elmegy, ez láncreakcióként még több állás megszűnését vonja maga után, mind a fogyasztáson kerül, mind a cégeken keresztül, ha a szakember elmegy, a kisegítőket sem tudják alkalmazni. És erre jön még vidéken a piaci mérethatékonyság romlása, ami miatt még több munkahely megszűnik.

Szóval a lényeg, hogy a munkaerőpiac nem zéró összegű játék, ha sokan elmennek, nem biztos, hogy a munkanélküliség problémája megoldódik, sőt mostanában nagyon nem.

2014. jan. 2. 10:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Azért nem csak azok mennek ki, akik beszélik a nyelvet és itthon állásuk van, ismerősi körből volt nem egy emberke, aki itthon munkanélküli lett, komolyabb szakma, nyelvtudás nélkül kint lévő ismerősök segítségével ment ki, igaz takarítani, raktárba, de elvannak, utánuk nem szabadult fel itthon állás, csak statisztikailag kevesebb lett a munkanélküliek száma.
2014. jan. 2. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!