Az, hogy előtted már több százan tették fel különböző formában ezt a kérdést.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=rezsics%F6kk..
Én nem értek egyet vele.
Szeretnék inkább olyan béreket mint Ausztriában és abból nyugodtan kifizetem a számlákat.
A szolgáltatók meg rendesen ki lennének fizetve és a rendszerek rendesen karban lennének tartva.
Lehet sokan nem értenek egyet velem, de régen ahol laktam gyakran volt áramszünet. Az utóbbi 10 évben már igen ritka és nem is szeretném ha a régi idők visszajönnének, mert azóta már sok eszközzel támaszkodunk az áramra (keringetőszivattyú, fagyasztó) ha csak egyszer leolvad egy nagyobb fagyasztóláda egy évben már oda az egész éves rezsicsökkentés.
Amúgy meg támogatnák inkább azokat akik keveset fogyasztanak, a villák klimatizálását, meg a medencék fűtését én nem támogatnám.
Ezzel csak a négyéves tehetetlenségüket próbálják orbánék leplezni, valamit mutatni kell a választások közeledtével a publikumnak.
Ennek a párezer forintnak sokszorosát fizetjük meg orbánék kontár tehetetlensége miatt. Sajnos négy elvesztegetett év van mögöttük, semmivel sem élünk jobban mint az előző kormány idején.
1. Az energia szektorban csúnya leépítések voltak és vannak, pl. hőerőműveket zárnak be.
2. Cseheknél érdekes módon piaci verseny van több magáncéggel és a fentebb írt okokból is kifolyólag ott parancs nélkül csökkentek az árak.
3. Az energia szektor a kieső pénzt a nagyfogyasztókon verte le, így az átlagember amit a vámon nyert elveszítette a réven, azaz a termékek árában még többet is fizetett.
4. Egy csomó helyen nem volt érzékelhető a csökkenés, azaz nem csökkent a rezsi.
Most volt egyébként egy közös-képviselős levél megosztásban, ahol a rezsicsökkentés alapján X-el csökkent az összes kiadás, de az egyéb adók okán annyira nőttek a pénzügyek kezelése, hogy összesen 8000-et buknak havonta.
Több rezsi költségét a "csökkentés" előtt emelték, akár a duplájára (szemét) is. A különböző szolgáltatók érdekes különbözeti számlákat is küldözgettek a polgároknak. Soha nem negatív értékben. A gáz számla árában a 20% az valójában kemény 7% körül volt, mivel a számla végösszegében maga a gáz ára kb. az egésznek a harmada kisfogyasztónál.
A rezsicsökkentés közepén az drága jó állami MVM megemelte az áram tranzit díját. Természetesen az MVM extraprofitja 3 éve töretlenül növekszik.
A magyar energiahordozók árának legnagyobb része ADÓ. Lásd áram 45 forintos árából 2 azaz KETTŐ forint a szolgáltatóé ... ezen adók egyike sem csökkent.
"Gagyi reklám fogás szégyen hogy enyire lenézik a választó polgárokat."
Persze, hogy lenézik azt, aki írni sem tud rendesen. A reklámfogást egybe kell írni, ahogy a választópolgárokat is. Az ennyire két ny. A központozásról pedig hírből sem hallottál, ahogy látom. A műveletlen ember könnyebben manipulálható - ebből indulnak ki a politikusok, te pedig csak adod alájuk a lovat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!